信用卡討論區(168) 神卡不再 卡友悲哀 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
dbs digibank用指紋係login到
正常係咪都要等5-6個月?
無得cancel當學到一課,明明一齊禁但個fd出到外國地址
我得
用face id
我打咗上去cs, 佢話直接幫我remove個acc遲啲再reg過

用咁耐無啦啦有bug
如果想cut多餘卡,應該cut邊張好?
1. 建行eye visa card (永久免年費,連每年打電話都唔使,有時網購eg iherb用)
2. 大新one master card(連左八達通自我增值,除咗八達通之外自我增值外冇咩用)
3. HSBC gold master card(最雞嗰張金卡,幾年前為咗交學費而申請,但之後都冇用過)

本身冇咩消費習慣,想cut咗2同3,但又想留返張master card…

同埋如果要返大陸,銀聯卡有冇需要?
係唔係咩alipay/wechat pay一定要link銀聯卡?
中信無参與samsung pay

目前美國運通發行的美國運通卡,以及中國銀行(香港)、花旗銀行、大新銀行、星展銀行、恒生銀行、滙豐銀行及渣打銀行發行的萬事達卡及VISA卡支援Samsung Pay服務。
仲有邊間咁爽手?
富邦,匯豐好似1個月左右
AE
想問下轉自動增值係唔係搵新嗰間信用卡銀行搞就得? 現有嗰間唔使理?
全cut
直接搵新個間銀行就得
如果你想連轉會費$20都慳返的話,你可以先買張新卡,然後向新銀行登記新八達通,之後再退返舊八達通
當然如果你張八達通係買開平價港鐵月票就唔好轉八達通
yes 佢t&c 好似寫迎新期後3定4個月 即係批個日之後5,6個月

但我11月尾check都未有 即刻打返去講佢先搞一輪再比返
寧願啲回贈落返2.5%-4%都唔好咁多限制
大貓個獎賞錢使唔使每張單簽夠$250/$250嘅倍數先計?
唔使,而且零頭會照計返畀你
Thx
5%同個CAP咁大咁進敢根本無可能持續既
M乜撚玩到年幾都只係因為佢可用範圍細啲
好似恒生咁玩法咪又係最多半年貨仔
希望M乜撚 keep 到
我靠佢碌家庭飯聚 D 大數
如果EM 外幣extend,加埋guru幾正
Alipay中港版同Wechat Pay中版先至link唔到CUP,香港CUP連雲閃先啱
返大陸唔想要陸資卡嘅話 獅子Pulse連賞世界會好d😂😂大陸當賞世界
有冇人玩左信用卡入閘?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞