信用卡討論區(168) 神卡不再 卡友悲哀 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
AE細頭嚟緊收9600年費真係好撚毒 本來開嚟都係方便屋企人去旅行入lounge同包埋佢地旅遊保
有啲掙扎緊好唔好cut咗佢再出張citi prestige但係佢地附屬卡好似已經入唔到lounge
No offence 清覺得大貓會執基本上係弱智
Citi cashback 2%
無賞滋味食平飯唯一選擇
用explore 入難民營
當年識得有個人係倫敦雷曼做intern 都無諗過幾個月後會俾人清盤

雖然SFB 係2008 之後先有
論systemically importance
當年雷曼最多都只係低過HSBC 一個tier

HSBC 個中國風險一d 都唔細
9600 年費,唔計你有用得着佢D 服務
本身回AE 積分加送果D食野果D 簽帳額,都回返一半以上啦。用得着D 旅遊服務就更加抵
其實呢條list係人妖年頭貼出黎的
買衫買褲購物shopping 冇咗mmpower apple pay, 有咩card可以代替?
online買
hsbc vs
請問銀行唔係應該每個國家獨立賬目咩?
中國HSBC出事,應該唔影响其他地方嘅HSBC啩,
最多係集團條數賺少咗?
咁當年都係為左救aig
我諗唔到有咩理由唔救大貓 唔救大貓個骨牌效應我想像唔到
你講嗰兩間都係投行,大貓係universal bank,點同

嗰次之後監管都要銀行ring fenced 咗高風險業務,無咁易
universal bank vs 投行,點比?
數落得五張 算少喇
其實em 本地真係唔多易用到
用vs 頂住先
雷曼投行黎咖喎師兄
淨係大貓個客戶類別已經細風險過雷曼好多啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞