信用卡討論區(168) 神卡不再 卡友悲哀 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
去酒店食Buffet
碌完卡個Category 係Travel & Transport
以為有5% 變 1%
wakuwaku除左生日回贈㡳係做到即簽即回,連等出單都唔使
wakuwaku除左生日回贈要等兩個月,係做到即簽即回,連等出單都唔使
用apple pay增唔係自動增
t&c都淨係講自動增
我10月都仲收到
酒店出晒名中伏架喎
其實都預咗會中
但係Category 係 Transport
你睇清楚D,term 8係寫明exclude other top up methods架
https://www.hangseng.com/content/dam/hase/rwd/personal/cards/pdfs/everyday_tnc_en.pdf

btw我打漏左字,係十一月派彩開始先exclude
試過Accor官網book房都計餐飲
酒店咪travel(旅行)
我本身都諗住Klook 但係Sold out
但我官網又Book到
最後唯有一博
係㗎,碌咩都有1.2%,另類懶人/補底卡
我齋用嚟食AE promo,碌咗2千幾都waive 到
係咪未講外幣$2/里會extend
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞