月供美股/港股 2023年(4)

794 回覆
7 Like 3 Dislike
都有整,做cross check 囉
發覺有啲股份唔識抽/抽唔到,係咁彈error
US 定HSI?
HSI。
你試下用
=GOOGLEFINANCE(H23,"price")
cellH23=“’xxxx"

例如 ”'1785” ,注意係'1785
有幾隻我拎唔到資料
大地主同新世界, 市值同股價都唔得
內銀股升到傻
大地主係14定823?

新世界用 '0017
我試咗得
最近致富出了些新功能,可能大家都用得著,可更有效月供

1) 美股月供碎股:只要設定金額,便自動買到美股碎股至小數後5位,能夠用盡資金月供,更分散配置Portfolio,最低可月供USD1,就算是大價股都可以慢慢儲
2)限價月供: 可以設定股價上限,如高於某價位便不供,例如高過250天平均價、昨日收市價便自動skip一次,避免參與高追劇本
3) 全新設計頁面,新增熱門港美股、月供組合,方便你參考其他人的月供再作決定
4) 定期自動轉帳/綜合購買力,避免忙記轉數/兌換月供唔到,稍後會有定時自動兌匯功能,跟隨銀行匯價24小時更新。

呢家有600+港美股基金可以選擇免佣月供,新增比特幣現貨ETF

https://enews.promotions-chiefgroup.com.hk/a/s/7413826-dd59ec424eb02dafc7981b6e70a33fba/810381

好耐冇出post, 多多包涵。
升左九日,呢度都咁靜既
我諗要升90日先返到家鄉
25000啦……25000夠一世嫁啦
90日要三個月
話明月供,唔使睇
是,暫時只會開成交最多的3042
同類應唔會開晒3隻,或者你想那一隻?
有冇其他推介
沒有再升了
請問一下6隻現貨比特幣/以太幣ETF會否加入港股可選擇的月供LIST到?謝謝🙏
已有3042、3046

假設我月供1000股為例,你地免佣金,其他需自付,就呢張圖為例假設每次價格都係一樣咁先算,買入時是否額外比$5.66?賣出就$45.66?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞