[峯哥又走數] 林峯討論區(6)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
藝人林峯與吳卓羲(Ron)今日(15日)為麥美恩主持的清談節目《Mayanne小喇叭》擔任嘉賓,林峯指在劇集《使徒行者3》中跟麥美恩合作過,故特意跟好兄弟Ron現身支持。

Ron稱跟林峯由訓練班相識至今25年,今次在節目中難得同框,不少回憶湧上心頭,問到會否擔心被麥美恩問感情事,他笑言自己並非第一天入行,所以不會輕易被套話:「如果有人追問,我就叫佢睇新聞,總之工作至上,冇乜拍拖時間,如果真係拍拖就要犧牲瞓覺時間。」隨後又拉開話題,表示自己最近在不同地方工作,剛剛從馬來西亞返港。提到他在當地宣傳電影時,欲跟女粉絲握手卻被對方請食檸檬,Ron為此解畫:「我有少少玩,趁佢擰轉身先遞隻手出嚟,佢係睇唔到,所以唔係佢冇禮貌,亦都唔係我冇魅力。(少人請你食檸檬?)老實講真係冇。」

另外,林峯指今年有機會跟Ron一齊拍劇,正在洽談中,而早前兩人已合唱新歌《友情未完》:「首歌籌備咗一年,我哋拍綜藝節目《披荊斬棘》嘅時候有呢個構思,覺得歌詞好貼合我哋嘅兄弟情。」問到為何不預另一位好兄弟黃宗澤一齊合唱?Ron即反問:「佢識唱歌咩?我冇聽過佢唱歌。」
好似係tvb劇
想睇佢哋拍劇 Btw唱k好mean
首歌肯出現未
我呢幾日都睇多咗threads
依家睇threads仲過癮過ig 雖然有成班mk中學雞
想講threads而家個風氣越嚟越唔得 00後啲女乜都po又露波又扑嘢
好多係07/08真心有代溝 班女真係雞嚟下面又成班狗公護航

Po啲咁嘅嘢係乜撚嘢事
https://www.threads.net/@_.yy_.ip8/post/C4aXBplyWKZ/?xmt=AQGz6fuJRYNskrzxBRbdUPwrxWcrAOU4U15kQmxSmeWPHg
真係雞嚟
跟住又有班垃圾老鬼扮潮成日叫人唔好做老屎忽要接受同包容班中學雞啲濕鳩價值觀
但明明呢啲已經係道德問題 班人以為咁樣就係性開放然之後就屌我哋食古不化
之前睇過一個po講話搵sp 下面勁多人覺得冇問題cls 同嗰班中坑鏡粉盲目接受新嘢一撚樣
呢個po前日見到
我最記得喺嗰個comment話單身嗰陣fwb/sp is a must
不過睇住自己夾喺班中學雞同中坑中間有時幾難頂 兩邊都好撚on9
所以寧願睇少啲好過
仲無私人過ig 寧願用返ig
9up發洩吓係ok嘅 至少可以喺嗰度屌班垃圾新一代artist都唔驚得罪識嘅人
我求先都見到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞