[峯哥又走數] 林峯討論區(6)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
同埋幼稚未完好聽啲 第一次聽已經有嗰種"我就係要呢啲"嘅感覺
唔知遲啲有冇個全長訪問嘅youtube或者文字版
呢個真
幼稚未完嘅感覺係直頭入肉
鄧智偉完全知道林峯要唱啲乜、歌迷要啲乜
無論阿峯嘅新歌有咩新班底都好,就算徐浩都好,我都相信做唔到鄧智偉嘅感覺
只可以講林峯同鄧智偉係獨一無二嘅perfect match
雖然佢同鄧智偉係best match呢個真係事實但係我都唔想佢永遠活喺呢個影子下同多啲新嘅音樂人合作都係好事
不過真心講今次呢首係四首裏面最難入腦嘅一首我已經呢幾日不停咁loop都仲未好記得啲歌詞
但佢自己今日訪問都講就係想做啲唔係慘情歌 好似個個artist都係咁
其實都真係 頭兩隻碟唔係鄧智偉包起真係高質啲
所以其實都好矛盾
鄧智偉寫嘅歌基本上歌迷一定會鍾意
但係作為歌手本身,阿峯都想試新嘢
唯有希望之後間唔時仲有CW嘅作品聽下,攞返個感覺平衡下
又係,我想要啲好 loop 嘅中低音 K 歌配正面樂觀嘅詞
但係CW差唔多包咗碟3次
到2012出self portrait全碟高質班底
係幾多人話終於有啲正嘢聽
self portrait 的確係幾正
連快歌好似lfx6.8都好正
但係如果講feel
個人認為self portrait 啲歌係好聽但係未去到入肉嗰隻feel

真係好細
放上電視睇都有困難
我睇得勁辛苦
real time trending in hk region
同total view count冇直接關係
你咁講鏡嗰堆次次第一啦
其實佢哋次次啱啱出頭嗰幾日係第一
最慘依家好少再出大碟十首歌咁 如果唔係就易啲平衡鄧智偉同其他人嘅作品數量
我唯一諗到係Because of You?
嗰陣我記得我嗰啲唔鐘意林峯嘅中同都覺得頑石幾好聽
佢哋就算唔第一都top 3架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞