我都估唔到我咁想離婚

206 回覆
144 Like 924 Dislike
咁都係錢
點解講到移民你無份決定咁
你唔想點解唔同佢傾
睇到你只係好唔想改變咁 一個人好不安
人在異地 2個人係唯一既支持
好好傾傾吧
正常男人係咁架啦 有本事食軟飯先脫離到 一係成世唔好結婚。
及時行樂唔打算生下一代咁使撚移民
一齊左6年都唔知佢消費觀係點咩?
女人果隻及時行樂 唔係書本上果隻及時行樂
擺明係page打手
食屎啦你又唔一早講明
🤷🏻‍♂️
你老婆真心傻
佢見人移民開心佢就移低能嘅
你見人開心唔代表你開心
你又唔係人哋
你又唔擔保你下一代係香港都生活得好開心
咁真係唔係有需求根本冇咩要移民
我係男都會咁諗
我個人認為呢個諗法好正常同冇乜問題
連登仔係冇人同佢生下一代
如果最後同到非洲女人結婚, 佢都想會去生
大佬咁呢班人窮,一岀世就覺得自己不幸,點都有怨言架喇
女人有及時行樂既本錢 因為最後多數有男人埋單
我係抄post,因為見到個ig post d comment 啲觀點同我角度有出入,所以想睇下各位嘅見解會唔會唔同啲

咁你個角度係咩,就咁抄Po 。貼完完全冇討論過
有仇女同仇男思想嗰啲人都不嬲都覺得自己好正常
佢老婆照顧呢種廢柴真係陰公
樓主係咁勁佢老婆唔洗幫手鋪路啦
Blocked
屌您都費事
兩個問題,一齊工作同儲唔到錢,其實都可以解決,都唔係啲咩大問題。如果呢啲小事都冇辦法協調解決既話,咁就快d 離,因為你地都唔適合結婚
依家離婚同遲啲離婚結局咪一樣

如果原因一佔多數,得閒叫下雞算啦
價值觀不合。之前有共識移民係為咗下一代,儲定錢好應該,而且我想儲定舊錢應急,但係移民之後一直好難儲到。我老婆係一個及時行樂嘅人。去到新嘅國家,佢工作之外嘅活動,就係各式各樣嘅玩,又行市集,又浸溫泉,又滑雪,又睇演唱會,仲要去唔同嘅cafe打卡。佢想用盡時間去玩,我只想用盡時間打多份工。基本積蓄都冇,點有下一代。

價值觀唔係一日半日既事
未搞清楚就唔好結婚啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞