我都估唔到我咁想離婚

206 回覆
144 Like 924 Dislike
好快比佢帽 到時離婚分你一半身家
咁係因為你悲觀,我睇到離婚帶嚟嘅好處
樓主有無養狗?
‘’我對住佢唔夠膽有任何怨言,盡力做到溫柔體貼,令佢滿意。ig要按佢要求一齊出story互tag打卡,次次同佢屋企人video call都要扮到好錫佢,扮演一個人在異鄉努力照顧妻子嘅好丈夫。依家嘅生活,係旁人眼裏係移居海外過得好幸福嘅couple‘’

你仆街了
最多離婚坐監,唔好x殺。
主要係同公司你頂唔順
有冇諗過兩年後輸得仲多
因為老婆響隔離冇得作反
賺外國人工供香港樓,自己又要係外國租樓住仲諗住儲到錢無父幹既話,你呢個決定係你自己天真+on9,唔好瀨個老婆貪玩
你老婆能力高過你,你咪係做跟班果個囉。
連離唔離婚都驚,冇左老婆唔掂。

邊有男人做到咁癈都有。
你似女人多啲。
係又點撚樣呀俾你日日對住個黃臉婆
望到靚女都想屌啦點都好過屋企嗰件老閪
供款大過租金
聽落似買咗居二,8/9成按一個月都要18000-25000
租出去可能得13000-15000
仲要供香港層樓,已經儲唔到錢。

呢個都係重點
唔賣樓就走
樓主係無錢先會放大左問題同壓力
賣左樓有舊錢,好多野佢唔需要再 complain
加拿大大把
係落船就趁未有仔女時落
閱讀理解攞F
兩個戇鳩喺埋一齊
香港層樓未供完又唔賣
就唔好去移民啦
你估真係好易搵返一樣人工嘅工咩
難聽啲講你哋價值觀day1已經唔夾
果啲咩及時行樂、個人好outgoing之類喂大佬你識左佢幾年從來唔知嘅咩咁你又要投訴又要娶
老實講睇完好支持你哋離婚,呢種極端性格差係冇可能磨合到(work你就唔洗上嚟開po呻)
同埋好多嘢都雙向,佢又冇攞槍逼你點做
講咁詳細唔怕比你老婆認得出?
開咗個頭,唔係離左就乜事都冇
諗掂所有自保嘅嘢先啦
你依啲陷家產又真係唔適合結婚嘅
睇完一大篇嘢,都唔知應該俾咩反應你好,我咁睇,你份人太過一板一眼,放鬆啲啦,唔係樣樣嘢都要理性死固固咁先至叫做有擔保,你打嗰幾個point如果就係你想離婚嘅原因,咁我覺得好大可能你唔適合結,更加唔好講話有下一代,自愛同愛伴侶都未識,生個仔出嚟你都係會教佢成為生存機器或者齒輪,試吓享受過程而唔係活喺你對未來嘅幻想啦,唔好一早定死你要做咩你你要跟咩rule行,感覺你做好多嘢都係感足你諗嘅未來,但係未來嘅嘢,邊個知呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞