我都估唔到我咁想離婚

206 回覆
144 Like 924 Dislike
養隻狗生幾多隻都得, 下咩一代, 一陣生個唐氐出來就好笑
你老婆都幾西利,響外國搵得番香港人工

我身邊啲過親去一係要做藍領,一係就失業,一係就好似你咁搵少香港一大截人工
試下同佢傾下先啦

樓主pin
"我對住佢唔夠膽有任何怨言"
仲要供香港層樓,已經儲唔到錢
唔租出去搵人供? 你都識話租樓幫人供
咁你自己唔搵人供?
仲有講到尾你自己唔放下身段
第一你覺得香港搵幾多幾多 搵唔番
你唔想同你老婆同公司咪試下搵其他囉
第二你覺得你離婚你老婆唱衰你呢樣個樣
你所有野都有前設 你係覺得唔夾要離婚就離婚
唔會因為咁樣而唔離婚根本就
男朋友話唔移民利物浦就分手…
https://lih.kg/3161303
抵撚死屌佢老母
一世喊撚住玩boardgame就岩
老婆大唔大波
唔明點解唔賣樓,解決cashflow問題。
開支方面,出去吃打卡當然可以,但要跟每月budget plan
工作方面,幾年之後應該會好,唔使喺同一間做
好多人都係咁 ...以為自己做好準備 ...點知
假膠文啦
層樓早兩年買,依家賣樓,首期都收唔返呀 ..負資產呀
似係佢老婆未玩夠
屌你老母 成日copy d廢文
sponsorship要係同一間公司做?屌你老母
樓主其實最大concern係錢

1. 人工減半
2. 樓價跌 供唔起 又賣唔到(因為層樓係自己心血嚟 唔係話放就放)
3. 租金
ching 好慘
又話外國好好冇呢啲野嘅原來又係識人社會?
Sorry我抄post的
我係抄post,因為見到個ig post d comment 啲觀點同我角度有出入,所以想睇下各位嘅見解會唔會唔同啲

Source
Instagram:- couple.murmur bfmurmur1821

https://www.instagram.com/p/C0lu9PBSyI5/?igshid=ZWI2YzEzYmMxYg==
咁你又唔講下你乜撚嘢見解
難得連登有正常人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞