人中之龍8最新Trailer勁撚癲

990 回覆
285 Like 17 Dislike
黑得黎佢仲有條底線,心裏面仲有一套code of conduct,唔係奸果種。
不過都仲係黑。
相比起春日搵亞媽,桐生個故事更吸引

純個人FF,

到最後桐生同真島 1 vs 1 打返場,搵冴島在傍見証,雙方打到平手分唔出勝負,但打得耐左桐生因身體問題開始佔下風,當冴島正想出手制止手2人時,真島就停手再退後,講左句
“你身體有問題,打黎都無意思”
然後掉件皮縷桐生
“呢件縷就當係我比你既臨別紀念,見到你病到五顏六色樣都唔開胃,我地唔會再見架喇,下次喺地獄見吧 桐生老弟”
跟住桐生就楂住件縷,對住已轉身離開既真島背脊彎住腰90度鞠躬講
“今まであリがどございました、真島の兄貴”
真島聽到之後停左腳步半秒,之後繼續頭也不回咁走

FF完
9估下人中8
其實人中8嘅故事重點都係東城會
而唔係茜

澤城丈、獅子堂依啲唔想成為平民嘅黑道想重整東城會
所以桐生返左去搵大吾,但三元老無意插手
於是換返件戰衣,梳返個頭去解決一切
阻止左東城會翻生

到最後交棒俾春日,成為七代目會長
去管理依啲搞事嘅前黑道
所以一開始寫春日係就業中心返工,就係鋪排佢最後會做會長

春日真正咸魚翻生
好似桐生咁樣
由一個俾人絕緣嘅卒仔,成為會長嘅故事
0我玩唔掂究極鬥技,白金唔到
好心你啲低收入中二公屋垃圾FF還FF
唔洗真係打出嚟比人笑你條社會垃圾On9架
有啲普通,咁做要靠演出同鋪排好好先得,否則似fans service 多過真係ending,而且極嗰時已經打到唔想再打,無需要再加碼。
你現實無朋友?
維新係5之後, 0之前
當時我都真心覺得維新(同埋見參)係好過正傳架
當係由人中角色演出既改編歷史劇都OK啦
起碼無4同5嗰啲鳩流流既計中計中計
要現實冇朋友先至可以欣賞game入面有朋友?

你覺得隻game打鬥精彩動作流暢係咪即係你現實係四肢活動唔到?

goodest logic
印象中佢回合得嚟d走位完全無意思
維新
獨立故事
故事完整
有齊起承轉合
情節豐富
峰迴路轉
Qte,過場動畫,打鬥招式,古代嘅細節
設計得好優秀

比較有邏輯嘅一集
可以同正傳最好嗰幾集相比
而且歷代角色都喺晒度
大卡士
啲aoe全部都要睇運咁
得dlc果招掃射好用
你咁撚憨鳩現實就真係無朋友
今集好有意思
show曬比你睇招技ge範圍, 同埋走位得好可以有2人合擊+助攻

如果正式到出黎RPG數值都做得好的話, 會係一隻好玩ge RPG遊戲
不過維新極用澀澤做兄弟唔知點解怪怪地
同埋用澀澤個樣key落龍馬張相到真係好好笑

有一種不准笑開櫃桶ge gag feeling咁
其實簡簡單單整個配點已經好多野玩
回合制rpg連控出手次序都做唔到
我記得某一隻game會有道具或者道具係反而減敏捷(速度)
配點其實都無乜邊幾隻game做得好, DPS全攻, 刺客殺手全敏, 坦就全體質
一樣好行
唔配點都得 可以用其他方法去搞下啲能力值
而家佢改rpg就單純係為左可以加更多惡搞既野入去
人龍7中期開始啲戰鬥已經無聊到要格硬頂埋佢
本身回合制其實我OK,但佢迫你刷LV,同D地下城好長好多怪就難頂D,仲有有時一場戰鬥好長好悶(特別係打機械例如推土機果D),淨係撳掣有時玩到恰眼訓
睇得出8係有心想改好個戰鬥系統嘅
桐生3種風格都唔同(快攻手打2次,火爆浪子係範圍投技)
走位又有合擊/接近bonus等
不過呢啲變化得普攻先有
我相信到時大家只會狂出極/補血
應該係因為初期佢地舞唔掂個新龍引擎, 6代同極2 動作玩法差撚到一個點
所以轉行搞RPG用黎隱藏個問題

同埋順手營造同伴ge感覺, 個個角色都有機會表現, 好過動作遊戲打2下轉視覺就見到D隊友跪左係到等healing
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞