One Piece 1101話情報+討論

305 回覆
9 Like 7 Dislike
波尼幻想嘅尼卡都係三檔咁嘅樣 見到路飛嘅三檔 點會唔懷疑 再加上佢知尼卡有橡膠身體
加上呢話堆回憶 見到路飛無崇拜嘅態度 根本唔合理
路飛俾大部分人嘅印象都係戇鳩、唔正經,就算知橡膠果實有尼卡能力嘅人都未必會覺得路飛就係尼卡。例如象主去到好後期白卡打鼓先話路飛係Joy boy
波妮見到路飛唔崇拜等於耶撚見到劉馬車喺水上行路,就算親眼睇到都唔會信白卡仔係神仙
你都識講波尼自己幻想啦
佢鬼知尼卡係咪真係咁咩
佢幻想中既尼卡點會只有橡膠,仲要係出黎救世
見到路飛得個十幾歲鳩鳩下,仲要第一次見路飛佢就比人打到仆街喊撚哂咁滅團,再之後連救自己呀哥都救唔到上哂報紙
佢咁都懷疑路飛係尼卡就真係唔合理喇
照你咁講波尼應該懷疑埋自己就係尼卡啦,佢一樣識變型
唔好下下用上帝視角去諗先得架
睇返當泡泡資訊未流通
佢好似無見過路飛無用任何檔, 見過佢橡膠咁飛來飛去
不過老實講佢當咗其他能力都有可能, 年糕佬得啦, 彈弓佬都得, 鬼知隻腳會係彈弓
最有得講係打路奇打黃猿五檔啲鼓聲, 機械人都聽到
打路奇先好似暈咗, 打黃猿好少時間係研究所, 之後已經佢吉土星
係波尼聽唔到呢個位較犯駁
擺明就係完蛋頭島篇,Bonney先會認同路飛起係尼卡
但鼓聲暫時好似得象主同機械人聽到?
其他人都唔知聽唔聽到
真,同埋象主係見過joy boy真人
其他人只係當傳說咁聽,認唔出根本唔出奇
中文 1101
好似係
重睇咗少少
第一次用五檔, 波尼暈咗, 之後用完變老人就即刻見到波尼
第二次就黃猿踢走咗波尼先, 波尼一路係下面打海軍, 路飛上面五檔打黃猿
到土星來, 波尼在場, 黃猿路飛打完, 路飛都係以老人狀態跌落來

尾田應該係刻意唔俾波尼見尼卡
似係鋪排最後戰勝土星一戰
先至俾波妮目睹
然後波妮極感動
知道大熊所講嘅嘢都係真實
之後坐古代機械人走佬

好彩佢寫左16歲
我再即刻查下佢出海個時, 明明先17歲
姐係畫緊出海前

屌, 出海前邊有咁撚大隻
尾田唔撚記得左定咩
畫到咁我一望以為係2年後特訓個期
再加入路飛第一位小朋友團員
..佢整埋容tim ar
Chanel 需要女
Passive aggressive?
叫佢唔好講咪得
特登chok對方
可能出海伙食差
山治煮嘢營養太均衡,又鎖住個雪櫃唔俾佢偷食
我諗只係尾田既表達手法,令熊聽落件事好嚴重然後問點解,跟住龍就講孩子係父母既軟肋,結果兩個都心照不宣。
其實係由司法島果期開始佢地個模組已經全部變曬人人有腹肌,輪廓全部都立體曬
羅賓直頭唔同咗樣
咁講真 又未必會聯想到個傻仔就係尼卡既
唔係話見到咩野橡膠咁都要assume係尼卡有關
可能轉左助手
咩畫家都會進化㗎啦
好殘忍啲信冇交到波妮手
熊嘅愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞