One Piece 1101話情報+討論

305 回覆
9 Like 7 Dislike
局部變大,好多果實都得
我反而想知草帽一伙各成員能力係咪全世界都知
定係熊有對成團做過research
如果唔係2年前點會拍到佢地去最適合既島做修練(你話如果zoro拍到上空島, 娜美去到人妖國跟本呢兩年就唔會學到d 咩)

好啦如果係咁
熊會唔會一早就知道路飛係食左尼卡果實,有可能將來會變白卡?
係特登拍 熊係鬼島已經逐個有對白 女人島應該知雷利成日去
熊見革命軍雜兵出事,冒激嬲世界政府風險都要救

龍見軍隊長同熊愛人出事,就扮睇唔到坐足兩年
山治去人妖島🤣🤣🤣🤣
波妮個果實俾啲中二病人食左咪大獲
人妖島人均戰力應該勁過女兒島同鷹眼座島但係柒治進步最少
山治得罪咗尾田者
兩年前明明識月步好大優勢,兩年後變左公廁,學到月步嘅山治咪好似無升過級
蛋糕島又明玩鳩佢,尾田唯一一次成個篇章都唔完整,最後個蛋糕都係唔知整嚟做咩
人妖料理白學上BUFF回血都係靠番喬巴
比個二打六踢斷腳不如成個角色del左佢算
熊好想山治變得更強
但係山治體會唔到熊嘅苦心
熊都當人妖王係大佬
拍山治過去學野勁比面啦
係山治on99跑咗成年
果陣人妖王未放監,明顯大極蠱啦

唔係想佢學人妖料理下話
人妖王仲係監獄
睇完今集,女帝能力真係無解

原來黑胡子都要偷襲女帝
支石化箭仲要冇向英雄克比射所以冇事。

克比反應唔切完全擋唔住女帝,黑胡子救場。

女帝係好撚勁喎
除左路飛 冇人抵擋到
2年學得月步🤣🤣
人哋中將1年已經6式
應該關尼卡事
唔知五老嘢有冇方法頂到女帝一招
莫利亞篇咪了解到草帽一團實力,逐個點名挑機wo
屌 咪同漫畫一鳩樣 無啦啦捉住女帝
係滅巨人村
而且金剛不敗之身 根本唔同level 即使被兩個覺醒果實能力者圍其實都唔係完全擊敗巨 只係推咗佢好深嘅地下
黑鬍團正面打勁人唔取巧冇一次唔出事

細個陰鳩紅髮隻眼好威咁,頂上見到紅髮即刻話唔打走人
白鬍船上唔夠膽正面搶果實,要捅薩奇背脊

之後招齊初期四個團員去磁鼓島去烚鳩瓦爾波呢啲新手村Boss,但係瓦爾波咁廢都冇受傷,斷估淨係殺咗啲兵仔

加雅島又話要捉新人換七武海頭銜,結果見到貝拉米打路飛就喺門口食花生,事後先懶高人咁講句廢話贈慶。想回收果實能力又唔想同能力者打,就叫船醫毒Q派爆炸蘋果

後尾同艾斯打,佢四個船員0輸出。佢硬食咗艾斯好多下致命傷,要靠劇情鎖血反Cup
推進城被麥哲倫一招秒曬五個
劇場版去Level6招人見到巴雷特嚇到瀨屎,唔夠膽放佢出嚟

頂上等白鬍被赤犬打到殘血先夠膽出嚟執尾刀,仲要被殘血白鬍撳喺地下震
食完震震之後自大到以為自己無敵,即刻被戰國同卡普普攻打到全團嘔血

兩年間綁架波妮一見到赤犬就全團著草,又淨係夠膽打班受傷嘅白鬍隊長,唔夠膽打白二世
兩年後德島巴基斯下下出陰招都被薩波Hea住打到瀕死,諗住去搶革命軍結果洩漏風聲,龍直接搬總部留低個空殼俾佢搶

綁架肥版摩利亞都要靠陷阱同圍毆
打S鷹表現差過路飛/契仔/路奇/卡庫,打女帝又衰鹹濕驚中石化唔夠膽正面打,雷利咁撚老兇佢一句即縮

勝者島打羅又係靠鎖血,明明體質冇大媽咁屈,都可以硬食羅覺醒技冇事反Cup
蜂巢島五幹部打卡普得庫贊一個有輸出,希留隱形捅完一刀轉頭即刻被卡普一拳打落地下

以前啲人講到黑鬍團會贏紅髮團,同草帽團正面對決。而家睇嚟莫講紅髮同草帽團,連十字公會都未必打得贏
係囉,黑胡子完全冇最終BOSS果種型,只係柒既多

完全唔覺得佢做D野有幾型幾勁。
團友又柒,佢自己又成日縮下縮下咁
依家解釋番
黑胡子自己都講唔可以正面打,
原來女帝打海軍果陣黑胡子出手偷襲吸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞