東京鍾意住邊區嘅酒店?5

616 回覆
3 Like 2 Dislike
https://maps.app.goo.gl/4THu9zdfrqNPLUWm6?g_st=ic
請問有冇師兄住過呢間
睇review又冇咩問題但overall又唔算好高分
要住4晚 好驚有伏
新橋站附近好唔好住? 有冇酒店推介?
鎌倉有好多寺廟同埋鎌倉大佛,如果你想睇晒又驚唔夠時間咪住一晚
再唔係嘅你咪跟住小田急本旅遊指南嚟行,一日行晒鎌倉江之島又得
其實大嶼山個天壇大佛宏偉過鎌倉嗰個N倍
所以完全取決於自己究竟想去睇咩景點,我自己行下神社寺廟之後就去咗江之島睇埋夜景,一日夠晒
鎌倉+江之島即日來回都ok,鎌倉行完小町通り+鶴岡八幡宮就可以去江之島,大佛不看也罷,如果繡球花季節可以去鎌倉明月院
隔咗五、六年、自畢業有正職收入後第一次訓膠囊

往後都係貴價酒店硬食算,今次訓咗5晚已經頭dup dup,我以前到底係點頂成個月的
點解2間完全唔同地點
如果只計價錢 dormy inn應該會好過super少少
老秋果間住過 一出神田metro就到
個浴場就有室內+外 重有個細細桑拿
重有dormy inn用房卡 可以比你early checkin
如果同區 秋果間super p就住過
要用密碼鎖開房門 唔知你池果間會唔會一樣

想問下呢間好唔好?
就咁睇好似幾新 同埋周圍去都好方便
啲膠囊乾唔乾淨 有冇比人嘈醒
行李個啲拎嚟拎去咪好煩
https://www.southerntower.co.jp
果次去無自駕
新宿南口住過呢間 幾方便 行幾分鐘就到JR
又有機場巴士直到
行去附近高島屋又係幾分鐘
方便得黎又唔會好似哥斯拉果邊咁嘈雜
又乾乾淨淨咁
首先係熱,我有經驗,一早知會熱,所以拎咗個風扇,如果你事先唔知,無風扇係手,肯撚定會失眠
之後執行李極度唔方便,無論拎衫定買野,都要去locker room,麻撚柒煩,呢個係今次體驗差既主因

至於噪音問題,其實呢個又係跟溫度問題息息相關,人地設計上係預你頭係膠囊入面腳向出、拉埋簾訓,呢個情況下外面行路聲其實幾乎Feel唔到,但實際上你會見到好多人因為怕熱,頭向出開簾訓,有啲仲會赤裸上身咁外面啲聲就會超級明顯,好容易就會嘈醒

所以如果你因為筆直問題被逼要訓膠囊,一定要拎風扇
所以唔駛錢都唔會住膠囊,訓得唔好冇精神成個旅程就大打折扣
如果budget 少到要瞓膠囊,咁不如儲多啲錢先去,可以住好少少
神田果邊夜晚會唔會冇乜野食?
其實果個位就係秋葉原過兩條街
老秋夜晚就唔算多野食
神田行返jr站果頭應該叫多少少
但你都唔好諗住會有好多野食
買完嘢通常一袋二袋
又無咁快會執喼
咁你點 買完亂塞住入喼,到最後一日先慢慢pack ?
行完一日返到去坐common area ? 無咁relax咁
咁快活club個室正好多喎
各位大佬想請問每晚1000以下東京有咩酒店可以選擇?

感激不盡
Dormy Inn ??
住過秋葉原同池袋既super hotel premier
池袋果間路程遠 唔太推薦
老秋果間同車站隔左條河 行番車站唔算遠
老秋拉麵鋪多 夜左都有d野食既
第一次去東京,係咪住上野淺草就冇錯
jr站附近我覺得好多嘢食
但間間都好多西裝友坐滿
新宿住近邊個出口好
本身睇到呢間酒店
d相正正常常
但開google map見到對面就係墳場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞