腦場2TB SSD 跌到去$899 (5)

376 回覆
3 Like 3 Dislike
SSD熱最多自己降速,又唔會話燒
但講緊係你持續寫入幾分鐘先有機會遇上自動降速。

反而你買PCIe 3.0就一世,想插落PS5用都用唔到。
mx500
Crucial T500 2TB Gen4 NVMe M.2 搭 Orico USB3.2 Gen2 Type-C M.2 NVMe SSD Enclosure (10Gbps) PWM2-G2
用Thunderbolt 3插頭,用靚線

但點解咁慢?
試下普通usb 速度正常?
仆佢個臭街,寡頭襲斷
之前1099人仔買咗acer gm7 4tb
希望佢平平穩穩
NAND Flash好似唔算

DRAM先係

但Samsung 2023年兩樣都蝕到仆街,焗住減產先搞到升價。
長江
「你班仆街制裁我,我就一於推撚哂啲存貨出嚟,曬你冷卷死你地」
SN850x 咪又係成日刷 all time low
想問下Sandisk SSD仲有冇災情?想買隻2TB 定直接入Samsung T7?thx
T7
咁你不如果你多條sn850x
999 2tb的日子又到了
邊隻
早兩日去睇d ssd加價都勁喎
kc3000 2tb12月賣870,頂佢個肺依家1038
有排加.......
越等越貴....
我都蝕了,1099人仔買gm7 4tb,早知618 999人仔出手,唔等香港腦場
長江SSD 好似停左減價已經
唔知會唔會跟升
講真
長江生產線啲機Run到幾耐都係問題啦
被人制裁,一有事整唔返產能就Bye bye

三星就最怕被朝鮮打爆個水原市生產基地,所以好多NAND Flash生產響中國做
但變咗有份食中國製造限制令,好難搞。
美國佬放比Samsung同SK嘛
佢都唔想自己食貴貨既
想請教下咁多位巴打
pci e 3.0 1TB 係咪 970 最好
買d台灣廠啦 2tb先749
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞