腦場2TB SSD 跌到去$899 (5)

376 回覆
3 Like 3 Dislike
上個post 講開......
想 Upgrade Notebook - pcie 3.0 nvme m.2 ssd
Samsung 980? WD SN730?
想要2TB. 定係其他型號仲好?
.........
sor. 原來只可以upgrade 到1TB.
諗住買..
1) Samsung 980
https://www.price.com.hk/product.php?p=490234
2) Crucial P3 1TB
https://www.price.com.hk/product.php?p=561685
HK 買好似仲平過amazon
點睇?
laptop SSD 係咪要用單面? 其實咩係單面? 唔識睇.
SN770

Samsung 0E不了
980本身都好垃圾
真係擔心舊機兼容唔到PCIe4.0就揀SN570
但其實就唔洗咁擔心唔兼容
無啦
西岸過埋星期二,Cyber Monday正式完
美馬P5 plus 2T 突發88.99美
T500 又有$102

btw. P5 $89 vs T500 $102
邊張抵玩?
T500用HSBC咭減15最抵
可惜無HSBC 卡。得citi
P5 plus 有一條,但湊唔夠數得返花旗,放棄
thanks bro.
我買左哩部..
M1605YA
https://www.asus.com/laptops/for-home/vivobook/asus-vivobook-16-oled-m1605/techspec/
我見佢話要Gen 3.. 咁買左gen4 會唔會用唔到? 新手唔識upgrade. 大力謝謝你 thanks!
同價錢諗唔到點解唔買新既T500
巴打check咗2tb support唔到?
SSD到左但係散熱片未到係咪唔應該用住
ssd張貼紙使唔使搣走佢
ya我見外國有人話 1tb 一定support到 2tb就未必support到 要自己試咁話
搣咗可能冇保養,我就直接上主板散熱甲
印象中睇過塊貼紙設計上係導熱貼黎
咁都係唔好搏,到時真係換嘅換住1tb先
4TB裝game係咪T3+就已經夠用?
隔離po巴打話收貨後已換2tb ssd
其實好睇你塊底板...
我果塊仲係行緊GEN3
Gigabyte Gen3 2500e SSD 1TB $259 算唔算抵買? 我用唔到Gen4
照買GEN4啦
遲D 升級都仲用得返GEN4 條SSD
有平買平 電子嘢多用就得
遲啲gen5出 而家買gen 4到時都可能用唔着
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞