美股認真討論區 MMMCDXXVII

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
美股盤前又跌 真係屌你老母垃圾市場嚟 10日都無1日係識升
花旗:樓價跌到2025年見底
咩事
美元突遭空襲

在美聯儲加息風暴結束的預期之下,全球投資者正在以過去20年少見的速度拋售美元。

11月24日,英國《金融時報》報道,全球最大託管銀行,受託資產規模達40萬億美元的美國道富銀行(State Street)透露,全球資管機構11月接近拋掉1.6%的美元頭寸,這是2022年11月來“拋售美元”速度的新高。

根據道富公司的數據,過去20年間,全球資管機構僅有六次如此猛烈地拋售美元,最近一次發生在去年11月,當時美元指數持續大跌約10%。

道富公司稱,從11月3日美國非農數據不及預期開始,全球資產管理人們每天都在“大量”賣出美元資產。
三井住友FGの太田社長兼CEOが25日に死去
https://lihkg.com/thread/3563307/page/1
全球船舶明年1月起 將面臨千億元碳排放帳單

又踩多腳落ZIM
升左好多 回調下比入下貨都唔得咩
Tesla幾時返200啊 口賤都冇猶太人報仇
前幾年高位接哂貨既手足點
唔好話你地,2老10年買落既樓都腳震緊
中資operation 聽過 AM 23K 6仔
聽完笑到噴飯
我以前做靚,officer都唔止呢個價
再1拆5咪返200 屌佢老母就係佢唔識升 其餘跌到仆街話知佢死啦
終於真股災啦
沽定納喇 大家
聽以前做中資同事講話人工低但福利搭夠
eg 中秋等中式節日會有錢派
睇戲有得claim戲飛錢之類
冇問咁detail
自住驚閪
過兩日咪升返上ATH
搞乜跌咁多
係,中秋過年有野派
某間中資出名派2千幾利是
同埋佢地base低,b仔多
但計返唔會高過外資

針無兩頭利
中資好多無料廢老,外資都有老海鮮
不過好多都有料old seafood G5, Ivy League

外資文化,人工都贏哂
你問我加50%轉中資都要諗諗
不過做完中資應該好難轉外資
因為兩邊做野方式好似唔同
真,好想叫佢溝貨
加埋上星期99%在英人士唔回流既新聞, 攪到World台而家PR亂舞, 落力打擊移民風氣
一個can 做中資 另一個can做開外資
無論中外資都爭住請後者啦
我老母最醒既一次
賣樓賣係頂 17年
港資衰過支支
今晚牛雞confirmed
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞