美股認真討論區 MMMCDXXVII

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Not entirely idiot
at least have

1. "lead n team member to fuck the idiot bond bull"

2. prepare team report to sell junk bond to fuck my idiot boss
sams 事件, 再一次應驗
退休仲洗乜返大陸
到時香港根本已變大陸
基本上冇lead 人 & 做 report

應該只有一種真manager
就係開荒牛嗰種
有Sams又有Costco
深圳勁爽
德意志銀行策略師預計,標普500指數明年年底有望升至創紀錄的5,100點,其目標點位在華爾街大行中最高。股票估值不高,公允估值爲18倍,區間在16-20倍,盈利穩步增長但市場觀點依然不佳。如果像普遍預期的那樣出現經濟放緩或衰退,股市將出現小幅而又短暫拋售。
午睡係好重要
特斯拉一位高管表示,該公司將於美國東部時間11月30日(週四)下午1點(北京時間週五凌晨2點)在德克薩斯州的超級工廠舉行備受期待的Cybertruck交付活動。特斯拉投資者關係副總裁馬丁·維查(Martin Viecha)在X平台上發帖稱,他注意到有人誤以爲這次活動將在晚上舉行,因此作出這一澄清。(環球市場播報)
玩得最勁係咩
中國放水一萬億定幾多兆
恒3萬基本
上2星期一堆人回家

出口升咁多一定搞掂哂
睇report多過做report
香港唔會開到呢d超市
家樂福事件

香港人=中國人我覺得9成都係
19年班友話咩幫香港人笑死我
一係坐,一係去食海底撈,一係就食人血饅頭移民 eg大波man女女
回流班人真係浪子回頭
不嬲無事
屋企豆腐膶咁大 買完d野都冇位放
Walmart串到唔送集運倉
生意多到做唔晒
怡和,誠哥,SHK,信和都唔會理你
租邊做到?地鐵 Chinachem d場?
所以唔好諗
我留港撚不嬲都支持d人信恒3萬
狗盛之前Batxxxx巴打話清左好多道指野

新田購物城
荃灣海濱廣場
...

詳情可以搵hebe
我細個成日去家樂福
我住其中一間附近的
政府引入新田
唔識中國資本有無呢d warehouse 式超市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞