美股認真討論區 MMMCDXXVII

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
呢個係資本主義嘅邏輯

中小企就係呢個夾心階層

我哋右派總要接受呢個現實
唔洗問啦
「孖沙茶餐廳」年底結業「三眼仔飯」成絕響
https://lih.kg/3563326

早幾年退休咪好囉,而家跌左咁多,新租咩人會做得住,11萬租點做
茶水間姐姐都30K啦
10月出口先升得1.4
而家惠康咁快擺定過年拜年啲金莎出黎
邊有
有我都想做
搶第一手消費力
講真香港機遇處處
果班world台人其心可誅
呢條友我join過免費講座, 屌, 同佢網上錄片既說話係一樣, 直情係背書咁背

然後鐘意問埋d垃圾問題去賣關子
e.g. "大家今日黎到, 係想聽d尖銳直接d既答案, 定係普普通通模稜兩可既呢? 舉個手比呀sir知道下, 等呀sir知道要講邊一個版本"

去到呢D場合, 真係見識到咩叫散戶垃圾眾生相

然後個個星期youtube開live都總係會有一句 "拿上個禮拜既走勢, 係咪同呀sir所講既'同出一轍' (有時用'不謀而合')"
11 12 1 2月升唔上3 4呢d位就勁了
唔洗有責任 返4日我ok因為無wfh
都係升
37萬份稅表
大台cut人
清走晒班瘀血
10月正常做埋聖誕節貨期訂單
title永遠係廢
睇下面job description就知呢個係唔係畀人*屎忽嗰個
Where trend goes, where I go
連棍嘅日本討論區從來冇我份
Ching唔係24蚊走哂賺咗1蚊幾咩
stand up comedy 從來係好難嘅嘢

你唔知觀眾會畀一個咩嘅問題你
how u see TLT bull now ?
walmart Costco呢d儲貨都未清哂
準時放工,返5日有wfh基本要求
而家啲財經演員全部都係單向表現show

每一個都扮到自己好撚偉大光明正確

好似以前money cafe, 都有啲人互串
job description次次都同真實打工唔同
次次都比講嘅多十倍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞