EA SPORT FC24 career mode 討論區(2)

378 回覆
4 Like 1 Dislike
快速㩒2下O 橫傳就出到地波
更新完難玩到on9
ps4有時lag機
係咪迫鳩我換PS5
想問球員如果rating上升到某一個數
咁佢啲playstyle會唔會由銀轉金
同埋有冇咩網有齊球員啲playstyles?
唔會 係咩就一世都係咩
睇sofifa 或者 Player Potentials 24 App
笑到噴
新開既game先係咁?
定係玩緊既都受更新影響?
玩緊兩星期前開既game,第二季,似乎帶容易受傷咗
會受更新影響
可以試下手動較設定降低受傷機率同嚴重性
我反而set到頻率95 傷都唔傷下
我將啲電腦傷嘅機率同嚴重性較到最高
佢每場一開波就傷退兩件

但係諗諗下唔係好對路
因為我將啲球員租咗比同聯賽嘅隊
都係較返普通算
今集直傳係咪廢左好多
就咁禁三角成日比電腦截到
R1+三角就要自己控咩位
打到第3季
好多新人似係電腦gen出嚟?search名根本搵唔到現實球員

仲只係打緊world class難度
頭兩季要我做既objectives係贏晒英超,足總盃,歐聯,冇一樣做到
當然係我冇用save load,冇輸咗restart,如果靠restart就乜都贏到啦
唔知幾時自先打到legendary,幾時先夠料出去打UT
揾唔到現實球員 係因為個球員退左休 會轉生一個假人

今集其實係可以屈爆邊d人唔識追你
唔記得有無講過
今集一開波通常電腦好撚勁
之後如果你入到一球 佢地就會散晒
試過對阿記 佢領先到2球
我負碌入左一球 跟住佢地就忽然間單刀唔追
最後2:9
屌你老母隻game on9
我較到 Player goal keeper 能力95
用Oblak 上半場輸4球比列斯聯點射點入Cls
要set射門速度 變低d
射門失誤 set好高
Game speed要set fast
唔知咩事所有save變晒d球員數據係所有野都係0(出場次數,入球,助攻),有冇人都係咁
有冇人career set 咗傳奇難度但係玩落去係新手咁?(係真係比直傳下下單刀)
一打唔贏就用依招
不過長期咁玩 隻game會唔好玩 所以依家都多數迫自己傳控
係佢傳奇難度啲防守垃圾到黐線,完全唔追
球探幫我搵到Free Agent既再生文尼
game speed我較慢
目標要我簽3個亞洲球員
但玩到第4季都冇咩勁人簽得落手
唯有簽啲自由身再即刻解約
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞