空氣清新機 邊隻好

217 回覆
3 Like 3 Dislike
呢D機出暖風係笑話黎
幾銀?
個網頁咁多負評
好靚咁
ac4558 幾好
我想知剩係4部野你每個月電費幾多
不過你有b又好明白你
冇特別計,5,6百一期掛,自動過數所以冇成日留意,有b 幾乎冇開電視,而家又唔洗開冷氣,開冷氣日子就千零蚊一期(兩個月?)
有錢一定係IQ Air, 醫院都用
唔得,好痕,設計錯誤
好痕?
係. 懷疑活性炭問題. 因為活性炭係尾. 3M 都係. 用樂聲又🈚️事(無用活性炭). 聲寶(除臭先係頭個隻無事),二合一又有事.
我Miele 吸塵機先carbon 後Hepa 又無事.
I check out morris air purifier said carbon dust .
唔知activated carbon 出嚟會否有carbon dust.

痕symptom 係有一野係皮膚痕-痕1.5 秒到似蟻行過.
又諗是否導電問題.

但先carbon 後Hepa. 同淨Hepa 無事.
番面係個出風口有野飛出黎.

又試過攞個蚊怕係出風口又有野電到.
我用緊 Trusens 空氣清新機
Lg 又似無事.
所以似粒狀活性炭放後就有事.
IQ air 都無事.
本來想用番聲寶
但係
1)filter 供應 問题
2)佢以前Hepa 有 microbial control, 而家
3) 有部份變左二合一
4)好似pre filter 變左 一次性.

所以跟Hepa 有生物control
Panasonic 同日立.

日立又日本宣布停產及部分又是carbon 後又二合一

最後扔3M 同Philips 買P 但不用carbon
Aeramax pt65
養寵物吸毛一流
其實佢結構好簡單, 外殼+ filter+ 風扇
請問你係邊一part 發霉??
濾心加外面蓋
小米之家話俾幾舊水可以幫我清潔 無得退
我采佢都傻
所以我揀有做抗菌. 香港濕度高. 講靜電式又會減弱. 電離式有臭氧(大金)
rainbow 都up 得出
以前用過Sharp 覺得幾好
不過真係無filter 買用完就成部機掉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞