空氣清新機 邊隻好

217 回覆
3 Like 3 Dislike
想買返部放係間房用 , 呢部有冇人知好唔好用
https://www.lg.com/hk/puricare-air-care/air-purifier/af20lemon/
同問 +1留名跟進
廢鼻
自己整,好平
有寵物 想吸毛 已經買左部 aeramax 係房,廳想買多部 唔知買邊部好
呢部好用嗎?係咪好嘈?
同問 LG Puricare好似唔錯
我最近都有留意 呢部有HPEA13嘅filter 算係好
但唔知換氣量/速度o唔ok
我都想買呢部 但百老匯冇晒白色
最細mode 唔嘈 我長開最細 係床尾
覺得係冇哂d 空氣中飄流既細毛
有張被 係咁會甩d 唔知係纖維 定 棉花 成房都係
依家都冇左依個問題
但唔會冇哂塵 (可能我較細mode)

但純粹又唔想買2部一樣
LG 對佢講明寵物專用 有d 興趣
Dyson 3合1 個暖風 其實又想要 (不過聽d comment 都麻麻地)
Lg filter ok but how to clean the fan. My Fd lg full of cat hair on fan.

No Philips.

不如諗下呢部
私家醫院都用佢
其實都係有過濾功能既風扇黎
大部份都差唔多
我自己用緊TOSHIBA 清新 + 放濕
個鼻舒服左
買咩都好
一定要買大牌子
歐美日本德國都好
唔好聽電器舖sales講買咩韓國機
Philips 以前Coway koreA. Filter 好過宜家
我自己用緊Dyson,覺得一般般,見貓group啲人用AeraMax隔到好多毛
Amway
總有傻仔會信真
千其唔好買 我買左唔夠一個月部機發霉
之後拎去換 佢話係我屋企濕度高唔關部機事
我嬲嬲地直頭平平地賣左佢算
你無法想像部機發左霉佢D數值仲係好正常
用耐左我真係驚吸埋D霉菌會早死
佢令我對空氣清新機有恐懼了 唔裝算了
買Hepa 要有做抗箘
呢部如何?諗住可以當埋暖風機用,隔離住個廢老日日上香,搞到我一屋味。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞