網上傳出霓虹招牌大量拆除

232 回覆
56 Like 165 Dislike
收晒d住宅重建做非住宅用途
或者一部屏幕傾瀉下來,或者Mo已不會存在。
即使soching 不愛亦不需要分開。
拆左好多年啦,又唔係今日既事
name one
咁咪即係迫你拆囉
乜撚野"但係業主嫌保養貴寧願一鳩拆哂佢"???
係你肯出錢保養都要拆呀

一些已清拆的招牌如澳洲牛奶公司、麥明記,店舖的伸出式招牌有定期維修、翻新,保養得不錯,可是即使捱得過十號風球,但在現存法例下,招牌也逃不過被清拆的命運。
平均每年約5,460宗申請檢核,當中只得不足1.1%的招牌數目能通過檢核
啱呀
毛主席都擺出嚟任睇
介紹下有咩新
fake pic

咁都出post,可恥樓主
師兄邊間教會?

日本 美國 十幾年前已經一街LED
又唔會突出黎阻撚住視野 成個感官起碼明朗好多
知唔知仲有邊度未拆?
呢個禮拜朋友外國黎香港想影霓虹燈
你似乎真係弱智
應該專登
反晒光咁
早期冇咁假
太 real 唔夠 surreal
又唔講下啲霓虹燈對居民幾咁滋擾?光到仆街,夜晚要閂窗簾先唔畀到啲光透入嚟

另一個就係安全問題,當科技進步時,有更好更平更安全嘅裝置,啲人就會自然淘汰霓虹燈。唔係政府拆,而係香港人自己揀
政府無拆過,係成個行業無人入行,咁就會自然淘汰。呢樣野係好正常。

然後樓上班兒登仔又話政府特登乜乜柒柒
咁都係連貫政策
真,KING OF FIGHTER入面香港都有中環地鐵站喇
段台詞仲要係張姐講
你知唔知早2年掛個愛國者治港banner都成百萬同埋又唔係區區都掛到旺角咁有幾光污染根本就有人唔想留有關本土意識嘅野
現實係紅館冧電視地盤冧天秤都未聽過條街冧霓虹燈
樓豬戇柒鳩
私人野 政府出錢保養?
你覺得值得留嘅 可以俾錢做維修
咁咪唔好留 結果咪好似依家咁拆晒佢囉
反正鐘意嘅係香港人 係遊客
你嘅政策係咁就自然會發展出咁嘅結果
古跡文物搏物館都全部係政府比錢
你要鬥氣話私人野我老閪都唔貼錢
最後咪消失囉

年年用n咁多錢搞啲冇人想睇嘅野囉
洗鬼我出錢 政府咁多大白象
同一舊錢 你話搞咩新田購物城
搞咩噴水池 定保育得香港獨有鬧市招牌可以吸引到遊客?
錢就係咁多 經濟效益自己計

我出錢? 遊客黎玩啲錢會分比我
我只係知所有税收都有份幫班官出糧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞