攬炒裝修界 你問我答

1001 回覆
554 Like 22 Dislike
試過匡湖居house訂窗 隻隻窗都牛撚咁大 間廠又on99配45度通 本身已經嗌做圓通
諗住試下 係全部唔啱佢個鑽石台 兩邊頭尾爭成寸 一係補圓通 一係就鑿佢個石屎台 鑿無問題 不過補番白色紙皮石又係核撚突

想靚就將啲錢擺係室內嘢度好過啦 抵玩好多 有時唔係賺唔賺你錢問題 係課呢舊金 課得抵唔抵 俾多一倍既錢 得出黎既結論係靚個屌屌
不如買個靚啲既屎坑 買個靚啲既花灑 買個shigeru鋅盤 買個靚啲既焗爐好過啦

住落 得鳩閒望隻窗咩
尊重🫡師父
既實戰經驗

唔應該紙上談兵
講無問題 有時好多客都係諗到乜就嗌做乜

咁我要屌醒咁樣得唔得 抵唔抵 唔係話吞pot想卸膊 (其他人唔包)

你加嘢 我係咪都賺既 賺得爽唔爽係一回事
搞完靚唔到幾多 不如咪搞 買個toto智能屎坑仲撚正 日日都要用
屋企地磚條隙黑哂
用左 藍威寶+ 牙刷 係刷到少少
想請教下用上面淘寶支野會唔會有效d
定係用支筆油左佢算

同埋電動清潔刷 bosch 係咪智商稅
用人力刷刷到你仆街喇買個淘寶電動刷咪得
我會揀挑左佢自己掃過口
怕死可以買齋智能廁板 toto有出 搭返toto屎坑
三十萬唔計傢俬 賺到笑啦
換埋窗就差唔多
刷左陣已經覺得唔對路
但又驚電動刷無想像中咁大力
聽你咁講應該係用家? 買唔買得過
係咪挑面個層就得 可能2-3mm?
我驚挑哂又唔知會唔會入水/ 濕氣落地板一陣又谷起

同埋我見網上有幾款
有d 係水溝粉 再填
有d 係吱膠乾左再剷走
有無話邊款最好? 或者無咁大味

因為都趕住入伙
有屋企人由外國返黎要暫住
佢地又有小朋友
用界刀界左佢 去旺角鴉蘭街買一隻mapei掃口粉 買個桶仔 膠灰匙

或者youtube睇片學 其實唔難
無穿無爛 唔改間隔拆黎做乜

黃老狗最興就係叫人拆公屋牆 可以掠多舊錢
我係買清潔濟送埋 力就夠 嫌佢快無電姐 所以我囉電鑽黎刷
電批夾個硬毛擦 擦得好爽
電批最大作用係清潔
潔而亮同藍威寶得唔得?
挑走舊既掃口粉有無咩心得...
五金鋪買左個勾刀
好難勾

用呢類型 牛皮刀 刀片夠硬易界啲

鴨寮街德成定傑成有得賣 有平有貴

刀片去黃金對面特賣成有啲平啲既 好似刀身都有
無乜用

五金舖買支活奇能爐頭水
想問下我起條隙出黎有無咩風險
比老母屌我話搞搞下地磚谷起哂一陣
但其實地磚本身自己都痴住架嘛應該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞