攬炒裝修界 你問我答

1001 回覆
554 Like 22 Dislike
地板有做保護,其他傢俬全部存倉,接近清空成間屋
清左係好開手做嘢
一到省沙紙就成屋都係灰
隔幾層樓咁遠你係點追蹤到
$46000唔包事後清潔正常?
其實唔清,整唔整到?

存倉費貴好能貴
打針係睇個屍虎既feel
姐係劏水魚 一般我都唔建議打針 打幾多支都係佢話是

除非係斷範圍計 斷枝打輸撚死你

樓上唔肯認數 都係呢幾個方法可以搞

再絕啲冧灰冧石屎宅中自己個頭 肯定即刻賠撚到佢老母閪爆廠
出黎撈嘢架嘛
我有熱成像 濕度計
用左大半年 重追討緊果間仆街錢
煩管理處 逼佢逐家傾睇水錶
佢隔4層樓 有3層都買完先知中伏
水記做野快過滲水N倍
只要見到水錶一郁基本上都出硬信 滲水重慢慢試佢老母
試唔到再比CONSULTANT 到出面都試唔到同你CLOSE CASE
起碼清好個廳房 行到梯 伸到手做嘢
唔係搬多撚過做
個場越空你越好 因為就算做好保護 都會有入塵機會

你未體驗過省完砂紙 個人係白色
一停佢老母閪水 佢就要課金 除非鬥氣出街沖涼食飯
小心商業宣傳bam
居屋皇
呢間睇路
雖然寬頻野話重要又唔係
但係你地班裝修佬成日係人地屋企油左佢又或者用衣櫃上牆封左位
人地業主唔識但遲啲想拉過光纖拉唔到咁點算
利申 會同人搞 見唔少都油左個原本位佢地想搞內部行fibre都唔得 得條舊爛線
有冇link
Sorry on9問題
有冇人拆廚房會想留返幅磚牆?
師傅係咪好討厭拆野要就住地板/牆
我真係燥到癲咗
前排買咗層樓搵人裝修
廁所全爆
原本好地地
依家
1)企缸牆滲水
(嘈個師傅,個師傅一開始話吸咀做得唔好,幫我重做,重做完換咗色都算,一鳩樣滲水,又再攪哩攪路,攪到最後幫我油啲防水油係磚邊,我屌你老母,個浴室好似用毛筆十字介豆腐咁,最慘係繼續滲水)
2)乾廁 個邊個去水位 封鳩埋
(最慘無裝修前相,個去水位俾佢用磚去鳩咗,痴撚線公司)
3)企缸 久唔久去水勁慢,一兩個月要揼一次,完全唔知咩事

P.s 屌你老母,以後真係咪撚話熟人介紹,錢就收足,做到on99,屌佢又無撚用,補救又救唔撚到
嘥鳩哂啲錢
強帖留名
牆滲水原因好撚簡單姐
咪就係企身防水做柒左囉

去水慢呢樣野係無雜物都會定期發生?
谷水解唔解決到?
會唔會裝修果陣拆鳩左個venting
唔係基本黎既咩
我反而做電鍾意行放射 4mm穿線辛苦少少 但任你拉 一斷左就無電 好過過載跳mcb

間牆鐵廊方便好多 又輕身 不過我反而唔鐘意用木板石膏板 鐘意用水泥板間隔
焗爐冷氣我先會單頭棍 插蘇行ring

行ring可以防止電壓降
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞