攬炒裝修界 你問我答

1001 回覆
554 Like 22 Dislike
um… 可能我唔熟電 對於我黎講 又唔係距離好長 導電材料香港認可既又唔差得去邊 電壓降問題其實唔洗太考慮
4MM單頭棍又好 2.5MM行ring又好 普通住家仔幾百呎都岩例 各師各法 各馬各扎
紮馬 紮馬 紮馬 dllm 打撚左殘體
剩係想拆入牆櫃同油漆全屋大約要幾耐
幾大
ST好伏,師傳手工差都不得了
岩岩搵佢裝修完,好伏,手工差到不得了,仲要好難搵人覆機
比出面貴10-20%到
想問下
我想拆張高架床(上面床下面做櫃o個種,冇入牆,地下舖左磚)然後變做一張下面床上面櫃o既組合床,想唔使爬高爬低危險
拆張咁既床而家一般幾錢?
如果訂造張實木咁既組合床而家又大概幾錢度,有冇邊間冇伏好介紹?

師父想問問,上手改過個主廁,木地板但好舊,都知入晒水氣會脹起,特別係近牆身。屋唔係我入住時老母死都唔比我全爆只可以輕輕裝一裝,但又唔比我起地。
但因為木地、舊、又改廁,地下唔平,入伙時師傅已盡摩平D地同打臘,但都係會唔平均(個地前中後水平都唔同,好難攪)。新床架新床住左半年老婆都有D腰孫背痛。

問過朋友要搵師父靜係起主人房地應該無可能,不如搵人整個假地台仔令個面水平D好過。想問做木最叻既你係咪呢個方法可行?又怕整完兩邊落唔到床,同埋大約幾錢。
床5呎半但193cm長, 個床架仲要每邊大多2寸

如果都唔得真係要屌自己老母而唔係人地老母
會唔會係企缸龍頭窿未封好所以漏
沖涼房 企缸石屎等做錯左 如果要重做,要幾錢左右?
唔駛 可以由房門開始起晒啲木地板 房裡面做地磚

地磚同木地板夾口位摺條不鏽鋼條收口
係咪坐浴屏個條基仔?
兩道5k?如果其中一道門要裝埋假天花至裝到道門呢

咁咪假天花另外報價
詳細啲講下你個case同點踢走佢
收口可以點學返黎?
落場砌 老細肯捨得晒人工去收靚道口
經中介搵裝修公司會唔會好啲
點解要咁睇唔開?

用中介仲閪啊
點解咁講
你俾錢搵中介

中介搵公司再回佣
問過朋友要搵師父靜係起主人房地應該無可能?

你用全屋重造地磚面積價拍落去做就無可能姐 你比得錢 我一塊一塊用萬用寶幫你吉起換都得
但我識人用中介,反而無事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞