韓國生活/旅遊(106)睇晒FAQ先再問

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
其實依家首爾個床蝨問題點,我個朋友去完返嚟話蟻都見唔到隻

COPY錯LINK
上星期去完番黎,無見過蝨
果幾日凍,連蟲都冇隻
亦唔見餐廳 酒店 鋪頭 有乜特別野
巴士 地鐵個個照坐布面位
더 현대得唔得
咁就好
下個月去
本身好撚淆
咁得閒去韓國
唔使奴UT24?
戒咗UT啦
揾過好似得燈飾
類似food festival個d未必有?
岩岩過左晚 乜柒都無 好鳩凍
嚟緊聖誕去韓國,打算搵日去芝山滑雪場,但淨係打算玩雪盆同埋想問會唔會有個corner俾人齋砌下雪人玩下雪架?喺滑道玩雪驚阻住人
想請問下有冇人喺韓國試過搬屋公司service?
朋友喺釜山要搬屋,5分鐘距離,唔係好多嘢,主要想租架van一次過搬,想知通常收幾多錢?
唔係好識韓文,上naver搵完一輪好lost
我想問韓國係咪唔興出街睇英超 琴日喺弘大唔覺有酒吧播 宜家人仲要喺大邱 想同啲韓國人一齊睇孫仔
想請問下有冇師兄成功申請到smartpass?
搞咗好耐都係卡喺NFC掃描護照
韓國搬屋價錢差好遠 好難答你
炸醬麵博物館
你護照幾時issue?
弘大D女好高汁。。。多數睇都睇唔哂。。。
有冇整就唔知,睇落幾自然,化妝又靚。。。
目測女多過男,首爾D靚女是咪多數係哂呢到
可能好多台灣香港人黎
係有既。。。但睇樣同妝多數都似本地韓妹。。。
仲有好多一路行講韓文,星期六日果陣特別多
月尾島海洋列車都幾鳩反而亂行行左去自由公園睇紅葉幾撚靚
睇左FAQ,真係間間airbnb都有鬼

上次弘大見到條大陸妹成個小宵虎南咁
我整左個Smartpass 但今日出境完全無用過 都係照check護照機票 其實係咩場合用見到有好多Smartpass機 但淨係用黎磅重
出境入安檢用,你排長龍定點?你條龍隔離有另一條隊俾人排,通常無人排果條就係用smartpass,佢係等你唔使排咁耐隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞