韓國生活/旅遊(106)睇晒FAQ先再問

1001 回覆
10 Like 5 Dislike
上次去首爾排咗Cafe Onion同London Bagel Museum
幾好食幾滿意, 仲啱哂打卡
想問仲有冇咩食店值得去排吓?
零晨機落機最適合排呢啲
屌你london bagel
我walkin排 排撚左2個鐘dllm
基本啦
有韓國手機號碼嘅話好少少, 拎飛仔時入手機號碼, 有得喺KakaoTalk睇住仲爭幾多個到你, 就到時會提你, 所以可以去附近cafe hea住等
第一次聽人想排隊
置頂link有幾間要排嘅
松雞屋not bad啦可以一試
你地有無食過紅豆麵?我前排先知有呢樣野,感覺好核突
因為啲酒店成日要3PM先有得Check-in
零晨機去真係冇咩嘢做
同埋排隊店有啲都真係幾好食值得排嘅
係喎之前都有啲想試松雞屋
我見呢排幾多YouTuber 介紹機場設施,有汗蒸幕,有膠囊酒店(可以時租)
自己係弘大好悶有無人係附近
有冇人嘅舊passport成功用iphone整到smartpass可以分享下scan passport邊個位
玩咗幾晚都唔得
What’s that
紅豆麵同豆漿麵都唔好試
會後悔
想問 Wowpass係咪即係一個app 再連自己用緊嘅credit card
而家去仲洗唔洗買嘢 防床蝨
有arc出入境一定要行counter過關唔可以行自動過?
我明明有ses但係都話唔符合自動過關條件 入境時用ses 整完arc出境就用唔到了
咩呀arc=外國人登錄證?
我換埋passport都仲用到
SES有時short short地
有關wowpass任何問題直接dm IG/FB問啦
我卡咗喺第一關開相機scan passport資料個位,影極都唔得 但係我fd 9秒9整完好順暢
yes登錄證 咁可能真係ses short咗 入境再試下先 thanks!
個app for你睇餘額同埋交易紀錄,冇得連Credit card,你要搵返wowpass部機入現金落去
舊bno喺第一關開相機scan資料嗰度已經整唔到

卡喺呢頁 點搞
我反而一影就過到
係卡住咗scan晶片嗰度 到依家都仲係唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞