[長文慎入]終於知點解香港越黎越少人入戲院

198 回覆
855 Like 27 Dislike
香港人唔去到罰錢呢一步都唔會同你尊守咩規則架啦,你估仲係上一兩代人咁識自律咩?
香港人唔去到罰錢呢一步都唔會同你尊守咩規則架啦,你估仲係上一兩代人咁識自律咩?

唔係喎依家唔守規矩果啲多數都係所謂上一兩代啲阿叔阿嬸

梗係唔係啦,你睇近幾個戲院post d人都係屌班中學雞,根本依家d人係冇乜公德心唔會守規矩
即場屌佢lo 咁把炮
開post 拓咩
有樣野真係想屌 睇鬼片 可唔可以俾返個氣氛我
戲中出現嚇人位 就大大聲笑大大聲講 知你唔驚啦威啦
去戲院係因為要氣氛 唔該大家幫幫手

你話食老麥或者傾計都算

去戲院睇戲笑都唔撚俾?人地都真金白銀買飛入場 relax 架喎

連登仔難服侍到呢個點

真心講如果係投入去睇部鬼片係會好想有果種驚恐既氣氛,但往往都會聽到好多笑聲,果下真係有啲唔開心
琴日去睇Annabelle就exactly係咁既情況

利申做戲院

但係annabelle係幾好笑喎, 無聲笑得唔得先
我又唔覺細聲傾計會好影響到其他人,況且連笑都唔比?唔通睇笑片大家都要靜到好似圖書館咁先叫有禮儀

細聲都有聲la on9 好傳聲咖屌 要傾番屋企la柒頭

梗係唔係啦,你睇近幾個戲院post d人都係屌班中學雞,根本依家d人係冇乜公德心唔會守規矩

其實男女老幼都有,遇得最多係廿三十歲果班人

其實男女老幼都有,遇得最多係廿幾三十歲果班人
香港人好多都係賤畜自私撚
由其係帶野食入去個啲
戲院寫到明不准攜帶外來食物
佢地就偏要帶 仲要大條道理屌鳩返你轉頭
大佬呀 你去餐廳食飯會唔會屌佢啲野食好貴之後自己帶野食入去食呀?
唔好話戲院性質係睇戲 餐廳性質係食飯無得比
從商業角度小食部都係戲院主要收入來源
依家係你地班仆街唔撚守規則呀屌你老母
仲好意思屌鳩人地商舖嘅守則?
利申做過戲院 最鍾意撚你地呢啲仆街客 不服來投訴

on9 有規則就去守 正宗港豬
依家佢將原本價值係廿蚊嘅野 因為壟斷就賣到六七十 唔屌到
因為呢個係佢賺錢來源 唔屌得
因為佢寫到明 唔屌得

咁你唔撚好去爭取民主啦on9 所有抗爭都白紙黑字寫到明唔可以抗爭

屌你老母死港豬 仲以為自己好撚啱 用下你個閪佬啦 佢賣正常價 會唔會有人咁on9仲帶野入去食啊屌你老母 幫大財團壓榨人仲話人自私 痴撚線

有規則去守就係港豬,有規則唔守未又係大陸閪

佢係賣得貴,但佢無迫你買啵,短短2個鐘你係要食野你未比錢囉,地方係戲院嘅,你買飛只係買位睇戲,你要食野食到污糟,清潔工人嘅錢你自己比?你有選擇權,唔好例子都舉錯啦,民主與否你有得揀咩,你唔守規則仲要惡人先告狀

一向有人帶自己野食入去,但都唔會明目張膽,因為知自己理虧

佢無逼我買 但佢逼我唔可以係除佢以外嘅地方買野食 而佢嘅野食物非所值 咁都無問題?
你買野食原來係俾清潔工人費? 乜唔係無論我食唔食野佢都應該清潔?
民主呢個例子我無用錯 麻煩你用腦諗清楚

下一個唔該

地方係戲院嘅只可以食佢買嘅野有咩問題,你坐係m記佢唔比你食自己帶嘅野咁又有錯?你所謂嘅物非所值係用咩標準?百街?7-11?佢地入貨價可能只係零售價中嘅2/3成,咁又係唔係物非所值?

唔同地方,就算買相同物品成本都有唔同,你用同一標準去批評食野嘅清潔都會有唔同啦,可樂你一倒瀉又黐又立,唔通就咁抹?唔需要額外清潔?

爭取民主本質上有無犯法?你偷帶野食本質有無犯法?民主你有無選擇權呀?食野有無選擇權呀?時間上又有無分別呀?麻煩你用腦諗清楚

第一,餐廳同戲院係兩回事
餐廳 你無錢嘅 可以去食m記 魚蛋粉
有錢去食西餐日本野
戲院 全撚部野食都係50up 呢d叫壟斷 明唔撚明 即係你跟佢規矩 你就無得揀啊柒頭

屌你老母 不論係咪外來野食 都唔應該倒瀉 關外來食物撚事? 係咪依家小賣部嘅野食你就可以倒瀉?定你買小賣部係俾埋清潔費?唔撚係啊 你買張飛時佢已經要確認係清潔 所有倒瀉野嘅人都應該俾人屌 唔係因為佢外來食物與否

左膠上腦? 世甲上有咩民主政府係由和平嘅方式建立? 無啊 一個都無 所以人面對不公嘅社會 係會違抗規則 去為自己理想嘅民主抗爭
你就唔撚係嘅 面對壟斷 面對剝削 你係要將佢合理化嘅 多鳩餘 幫一個唔係為人民設想嘅寡頭壟斷說話 奴性上腦?

你都戇撚鳩, 戲院而家係你屋企呀屌你老母, 私人地方,要買飛先入到去,你想自出自入呀?情況唔係你係條街揀野食,任君選擇,係你已經入到間餐廳坐低,然後食自己帶嘅野。你思想同大陸閪一撚樣,自己犯法在先,再反咬返人轉頭。

係唔係盲撚咗呀唔識睇字呀,講緊係成本不一,你用一個標準去判斷,清潔只係潛在成本之一,難保下次係係倒瀉野,如果你自帶食物,你係唔係會交清潔費,戲院其中就係貴在有售後服務,你話你無需要,但戲院一樣要請定人做準備。

講緊爭取民主本質呀,盲毛。爭取民主本質就無犯法,犯法只係當中某d手段,如果只靠違法抗爭就死啦。左一句港豬,右一句左膠,咁就叫為現想民主抗爭?睇錯左,係你自己理想嘅民主,講到尾就係你自私,錯都唔肯改,反指個規則錯,你睇下個世界有無一個國家叫完全民主?總係有不同規則規管,咁亦係資本社會嘅弊處,你睇清楚你想要嘅係共產主義定資本主義先啦
香港人好多都係賤畜自私撚
由其係帶野食入去個啲
戲院寫到明不准攜帶外來食物
佢地就偏要帶 仲要大條道理屌鳩返你轉頭
大佬呀 你去餐廳食飯會唔會屌佢啲野食好貴之後自己帶野食入去食呀?
唔好話戲院性質係睇戲 餐廳性質係食飯無得比
從商業角度小食部都係戲院主要收入來源
依家係你地班仆街唔撚守規則呀屌你老母
仲好意思屌鳩人地商舖嘅守則?
利申做過戲院 最鍾意撚你地呢啲仆街客 不服來投訴

on9 有規則就去守 正宗港豬
依家佢將原本價值係廿蚊嘅野 因為壟斷就賣到六七十 唔屌到
因為呢個係佢賺錢來源 唔屌得
因為佢寫到明 唔屌得

咁你唔撚好去爭取民主啦on9 所有抗爭都白紙黑字寫到明唔可以抗爭

屌你老母死港豬 仲以為自己好撚啱 用下你個閪佬啦 佢賣正常價 會唔會有人咁on9仲帶野入去食啊屌你老母 幫大財團壓榨人仲話人自私 痴撚線

有規則去守就係港豬,有規則唔守未又係大陸閪

佢係賣得貴,但佢無迫你買啵,短短2個鐘你係要食野你未比錢囉,地方係戲院嘅,你買飛只係買位睇戲,你要食野食到污糟,清潔工人嘅錢你自己比?你有選擇權,唔好例子都舉錯啦,民主與否你有得揀咩,你唔守規則仲要惡人先告狀

一向有人帶自己野食入去,但都唔會明目張膽,因為知自己理虧

佢無逼我買 但佢逼我唔可以係除佢以外嘅地方買野食 而佢嘅野食物非所值 咁都無問題?
你買野食原來係俾清潔工人費? 乜唔係無論我食唔食野佢都應該清潔?
民主呢個例子我無用錯 麻煩你用腦諗清楚

下一個唔該

地方係戲院嘅只可以食佢買嘅野有咩問題,你坐係m記佢唔比你食自己帶嘅野咁又有錯?你所謂嘅物非所值係用咩標準?百街?7-11?佢地入貨價可能只係零售價中嘅2/3成,咁又係唔係物非所值?

唔同地方,就算買相同物品成本都有唔同,你用同一標準去批評食野嘅清潔都會有唔同啦,可樂你一倒瀉又黐又立,唔通就咁抹?唔需要額外清潔?

爭取民主本質上有無犯法?你偷帶野食本質有無犯法?民主你有無選擇權呀?食野有無選擇權呀?時間上又有無分別呀?麻煩你用腦諗清楚

第一,餐廳同戲院係兩回事
餐廳 你無錢嘅 可以去食m記 魚蛋粉
有錢去食西餐日本野
戲院 全撚部野食都係50up 呢d叫壟斷 明唔撚明 即係你跟佢規矩 你就無得揀啊柒頭

屌你老母 不論係咪外來野食 都唔應該倒瀉 關外來食物撚事? 係咪依家小賣部嘅野食你就可以倒瀉?定你買小賣部係俾埋清潔費?唔撚係啊 你買張飛時佢已經要確認係清潔 所有倒瀉野嘅人都應該俾人屌 唔係因為佢外來食物與否

左膠上腦? 世甲上有咩民主政府係由和平嘅方式建立? 無啊 一個都無 所以人面對不公嘅社會 係會違抗規則 去為自己理想嘅民主抗爭
你就唔撚係嘅 面對壟斷 面對剝削 你係要將佢合理化嘅 多鳩餘 幫一個唔係為人民設想嘅寡頭壟斷說話 奴性上腦?

你都戇撚鳩, 戲院而家係你屋企呀屌你老母, 私人地方,要買飛先入到去,你想自出自入呀?情況唔係你係條街揀野食,任君選擇,係你已經入到間餐廳坐低,然後食自己帶嘅野。你思想同大陸閪一撚樣,自己犯法在先,再反咬返人轉頭。

係唔係盲撚咗呀唔識睇字呀,講緊係成本不一,你用一個標準去判斷,清潔只係潛在成本之一,難保下次係係倒瀉野,如果你自帶食物,你係唔係會交清潔費,戲院其中就係貴在有售後服務,你話你無需要,但戲院一樣要請定人做準備。

講緊爭取民主本質呀,盲毛。爭取民主本質就無犯法,犯法只係當中某d手段,如果只靠違法抗爭就死啦。左一句港豬,右一句左膠,咁就叫為現想民主抗爭?睇錯左,係你自己理想嘅民主,講到尾就係你自私,錯都唔肯改,反指個規則錯,你睇下個世界有無一個國家叫完全民主?總係有不同規則規管,咁亦係資本社會嘅弊處,你睇清楚你想要嘅係共產主義定資本主義先啦

只要你明我講野 你就唔會打呢段文字 麻煩你再細讀一次 如果仲係唔明我都無法 你講野開始無point 所以唔想回應

1 壟斷
2 唔係外來食物嘅問題 係食嘅人on9
3 係其他制度要民主=一定犯法 你講緊嘅野已經唔知做緊乜鳩 好柒

見你咁慘 幫埋你諗

1.私人地方
2.成本不一
3.你分唔到共產,資本,咩都賴落民主,規則邊到都有,唔係唔合你心意就係錯
4. 你前設覺得自己無錯個下抵死,quote返你段野還返比你
只要你明我講野 你就唔會打呢段文字 麻煩你再細讀一次 如果仲係唔明我都無法 你講野開始無point
最後 澄清一點
我絕非支持乜規矩都唔守
而係如果a規矩係不合理 就算有a規矩 我都睇唔出點解我要守
而商店要阻止人食外來食物 其實十分正常
但如果所有同類型店鋪依靠合謀/壟斷提高價錢 令消費者要給予更高嘅價錢去買野 咁阻絕外來食物就唔合理 因為呢個規矩唔再係為咗保障商鋪自己利益 而係利用規矩及壟斷去剝削消費者

你要接受剝削係你嘅事 但麻煩你唔好以為自己好撚正確 以為戲院完全無問題 再利用唔守規矩=唔正確去屌柒人 但你無睇到條規矩係咪真係咁正確

守好規矩=好
守on9規矩=on9

你一直講價錢唔合理,但你竟然漠視環境因素,再張價格直接同街價對比,係人地地方唔守規矩視為剝削,合理化自己嘅錯,反指規則嘅不是
頑石係點唔化 我學資本共產時你連精子都唔係 good luck 奴隸一號

wow勁咁撚無稽嘅說話都講得出,你就真係要good luck先能夠生活落去

條友根本想推卸責任
如果我屌鳩啲人嘈
佢大大聲同我嘈
會唔會比其他人覺得我先係搞事果個

你話食老麥或者傾計都算

去戲院睇戲笑都唔撚俾?人地都真金白銀買飛入場 relax 架喎

連登仔難服侍到呢個點

笑都要管,好大個官威喎,連登仔

無意挑起紛爭 但我想重申
我既意思唔係話戲院唔俾笑
而係睇鬼片既時候 可唔可以俾個氣氛所有人
某部分人一見到嚇人位就大大聲笑 係好煩
我當然無能力去管人地既笑點 又或者係笑既自由
但想大家可以營造到個氣氛 學你地話齋
大家都用真金白銀買入黎 尊重埋身邊既人

你話食老麥或者傾計都算

連登仔難服侍到呢個點

笑都要管,好大個官威喎,連登仔

無意挑起紛爭 但我想重申
我既意思唔係話戲院唔俾笑
而係睇鬼片既時候 可唔可以俾個氣氛所有人
某部分人一見到嚇人位就大大聲笑 係好煩
我當然無能力去管人地既笑點 又或者係笑既自由
但想大家可以營造到個氣氛 學你地話齋
大家都用真金白銀買入黎 尊重埋身邊既人

agger
唔該熄左你個電話啦~我地依家係黎睇戲架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞