[長文慎入]終於知點解香港越黎越少人入戲院

198 回覆
855 Like 27 Dislike
邀請大家每遇到就出聲屌鳩佢哋
一日唔講 啲人一日覺得自己冇問題

真係要即屌唔好怕麻煩
Exact7ly
唔知幾時開始 除非係好想好想睇嘅戲之外
我一律都唔會係香港戲院睇

我已經好耐無睇過一場係成場觀眾係無人嘈無人玩電話無人食好大陣味既野既電影 就連睇電影節都會有呢類人

去數碼港睇未試過你講嘅情況

呢啲根本就係睇戲既禮儀
去邊間戲院都唔應該傾偈玩電話
如果要去某啲偏遠既戲院先避開到呢啲情況 完全係本末倒置
連續三日有人開post屌睇戲啲仆街

真係要即屌唔好怕麻煩

即屌都唔撚理先仆街 個頭鬧完佢 轉個頭佢又嘈
連續三日有人開post屌睇戲啲仆街

有嘢要掩飾
永遠都有D撚樣唔熄電話
支持入戲院要考牌
立例戲院內干擾他人係刑事罪
支持入戲院要考牌
立例戲院內干擾他人係刑事罪

同埋16歲以下立法唔准入
16歲或以上先可以考牌

成日去戲院同人開拖
訓練到女朋友對呢d情況都唔會忍
除左食野之外,其他都認同,因為本物戲院賣既食物都有機會造成呢啲聲音,氣味既話我就未見過有人食麥記,未感受過

我自己都算多入戲院,通常係市區既戲院比較少見到樓主講既問題,反而黃埔、元朗、屯門果啲戲院就真係多呢類問題
食物就係有味道架啦,戲院個熱狗大陣味到

人地食hotdog關你叉事咩,又唔係放屁,你條撚樣唔食野嘅?咁撚小事阿支阿左,正一煩膠
港豬:我俾左錢嫁
用電話影套戲真係未見過,點解見到唔同職員講?拉得架喎

而家好多人都會屌玩電話d人,無你講到咁嚴重

同海關講就拉得 職員 彩你都有味 唔好阻佢收工
香港人愈黎愈少人入戲院係因為票價高到離哂譜,睇場戲要成百蚊一個人仲要唔係3d or imax
除左食野之外,其他都認同,因為本物戲院賣既食物都有機會造成呢啲聲音,氣味既話我就未見過有人食麥記,未感受過

我自己都算多入戲院,通常係市區既戲院比較少見到樓主講既問題,反而黃埔、元朗、屯門果啲戲院就真係多呢類問題

kfc m記 飯盒都見過
香港人愈黎愈少人入戲院係因為票價高到離哂譜,睇場戲要成百蚊一個人仲要唔係3d or imax

早場都要60 正價85 仲要唔係旺區
咁叻畀錢包場啦

出現了
All we know
It is the time to enjoy the show
根本香港人就係要管
今日睇早場就遇著個港女一開頭就係到叫oh shit,之後間唔中又講
而家一套2D 西片要一百蚊
今日睇早場就遇著個港女一開頭就係到叫oh shit,之後間唔中又講

通常遇到呢d西人,我就會扮聲學佢講野,佢講oh shit 我就扮女人聲講oh shit,一、兩次之後呢D八婆就會收聲架喇

通常遇到呢d西人,我就會扮聲學佢講野,佢講oh shit 我就扮女人聲講oh shit,一、兩次之後呢D八婆就會收聲架喇

相認
係咪安娜貝爾 荃灣百記
個日睇戲 有兩條mk妹係咁係到講野
我女朋友話叫我忍下 好 忍
忍撚左佢十分鐘 仲講緊 真係忍唔住屌佢地叫佢地唔好撚再傾 煩撚到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞