[長文慎入]終於知點解香港越黎越少人入戲院

198 回覆
855 Like 27 Dislike
就係因為你班仆街唔識遵守戲院規矩同唔識尊重電影呀屌你老母

都痴撚線 明明間間戲院開場前都會同你講有咩規矩要遵守 睇戲先至睇得開心
但係總有班撚樣係當正成場得佢一個睇戲咁
小至帶外來食物入戲院食 大至係睇戲期間錄/影低啲電影片段po上社交網站

呢啲人都痴撚線
最常見既外來食物一撚定係老麥 喂 大佬 你知唔知麥記幾撚大陣味呀 你一打開個袋 陣味吹到成場都係 臭到呢 仲要係個袋到拎啲野食出黎沙沙聲 幾撚嘈呀 點撚樣睇戲呀仆街

當戲院係屋企 大大聲傾計 討論劇情果班仆街不得好死
你老母 我真金白銀比錢入黎睇戲輕鬆下 唔撚係比錢入去聽你班柒頭傾計嫁 除左大聲傾計呢啲仆街之外 仲有啲戇鳩仔聽到粗口又笑 嚴肅位又笑 驚嚇位又笑 乜撚都笑 做咩姐你 你知唔知你班仆街好撚滋擾呀屌你

入戲院玩手機殘撚住曬果啲人我屌曬你地老母
你班仆街比錢入黎睇戲定玩手機??你知唔撚知啲手機光好撚殘眼??有野忙有野做就咪撚入戲院啦 睇唔到戲不特止又阻撚到人 幾撚戇鳩呀 不過戇鳩極都唔夠睇睇下戲影個銀幕或者錄片放上ig/snapchat果啲人咁撚戇鳩 講真 呢個行為既用意係邊 你想同人講你睇左戲你影張戲飛咪得囉醒撚目 你班仆街識唔撚識尊重知識產權嫁 電影業咪就係比你班撚樣香港人搞彎曬囉

仲有大把香港人睇戲既罪行未講曬出黎 但係都已經足夠令我覺得香港人根本唔配擁有睇戲呢種娛樂
日經
日經

香港人識自律咪唔洗咁呢啲post囉
日經

香港人識自律咪唔洗咁多呢啲post囉
喂 不服來辯啦 屌你老母
好多仆街觀眾真係好自私同無品
好多仆街觀眾真係好自私同無品

唔明佢地點解要入戲院睇戲
Exact7ly
唔知幾時開始 除非係好想好想睇嘅戲之外
我一律都唔會係香港戲院睇
Exact7ly
唔知幾時開始 除非係好想好想睇嘅戲之外
我一律都唔會係香港戲院睇

我已經好耐無睇過一場係成場觀眾係無人嘈無人玩電話無人食好大陣味既野既電影 就連睇電影節都會有呢類人
有樣野真係想屌 睇鬼片 可唔可以俾返個氣氛我
戲中出現嚇人位 就大大聲笑大大聲講 知你唔驚啦威啦
去戲院係因為要氣氛 唔該大家幫幫手
咁叻畀錢包場啦
對唔住前排睇個套深海逃生
佢斷第二次跌返落海
真係引唔到笑
上次同個fd睇imax見到有個肥閪帶鴨仔帽睇足大半程,佢個死人頭仲要吉好高,
搞到後面條友要配合佢
正仆街 ,你知唔知你頂閪帽阻住人地視線架
唉不過都算,肥已經慘,仲要冇頭髮,原諒你
有樣野真係想屌 睇鬼片 可唔可以俾返個氣氛我
戲中出現嚇人位 就大大聲笑大大聲講 知你唔驚啦威啦
去戲院係因為要氣氛 唔該大家幫幫手

你話食老麥或者傾計都算

去戲院睇戲笑都唔撚俾?人地都真金白銀買飛入場 relax 架喎

連登仔難服侍到呢個點
溝左幾十年香港人仲撚係香港人咩
重有d on9老豆老母拖住個小朋友 叫/喊足全場 好心你記帶個小朋友死出去啦
觀眾質素低係一個問題
但其實係票房低先搞到電影業死
上次睇鯊海有on帶個兩歲bb入場睇,個b嗌又開電話佢玩,痴撚線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞