[長文慎入]終於知點解香港越黎越少人入戲院

198 回覆
855 Like 27 Dislike
少你條命
唔早一日買定好大機會冇位睇

咪係
而家冇乜娛樂
大把人入戲院睇戲
好奇呢個低質post點解咁多正評
電影中心都淪陷埋

係,有d冷門戲都有d垃圾偽文青去睇
少去戲院原因係冇戲好睇,對上兩次入場都係贈券/積分到期,其他人做乜反而唔係太影響到我
少你條命

咪係
而家冇乜娛樂
大把人入戲院睇戲

係大把人睇戲既戲院就唔會執啦
唔係講笑
前幾年睇龍珠 神與神同復活之F
班人真係高質到呢,我發現睇冷門片先有高質人
屌你呢排暑假無撚計,成班中學雞鳩fing fing
其他野都算 有細路在場就成場戲唔洗睇
又喊又叫又問問問 啲老豆老母又喺度解釋劇情
睇戲傾偈果啲人根本就係仆街
完全無尊重過其他人
係咪真係咁心急要討論
等兩個鐘散場後講飽佢啦
至於食野 呢個唔多唔少都係戲院問題
佢自己賣得你好難禁止觀眾進食
不過其實可以提早少少入場
食定先又或者拎定開定包野食先
唔好下下遲入場之後施施然係膠袋左摷右摷
呢啲不必要既聲浪真係好騷擾

依家好多人入戲院都唔係真心睇戲
你入去hea去涼冷氣唔緊要 但真係唔好影響人地囉得唔得
我有個fd又係咁
好鍾意睇戲掃ig 覆whatsapp
都唔知係睇戲定睇電話
又問我點解會咁咁咁,無啦啦係到笑話劇情on9
而家怕左佢都唔會同佢一齊睇戲

我慣左睇戲要將電話震機放入袋放地下
因為連電話震都唔想feel到
好影響睇戲
正評不解釋
少你條命

咪係
而家冇乜娛樂
大把人入戲院睇戲

係大把人睇戲既戲院就唔會執啦

香港呢邊越開越多喎
爸打住係邊個國家?
咁唔妥人咪當場出聲囉
上黎做keyboard fighter做乜

試過開場仲有人講野叫佢地唔好講野
正常都會收聲啦
以前重係學生嗰時早放學去影藝睇戲
又平又少人 試過睇need for speed個場得十個人都無 好似自己一個人包場咁
好慶幸嗰幾個呀伯都好自律
依家啲戲院 唔係睇三級片都嘈撚到仆街
以前重係學生嗰時早放學去影藝睇戲
又平又少人 試過睇need for speed個場得十個人都無 好似自己一個人包場咁
好慶幸嗰幾個呀伯都好自律
依家啲戲院 唔係睇三級片都嘈撚到仆街

唔係喎,以前去富都睇戲都係嘈同不斷食自己帶嚟嘅嘢,好細過時仲有人煲煙
最癲試過睇一念無明有大半場人喺度大笑
樓主係咪琴日睇凱都
屌你老母班學生哥嘈撚到,有兩條女又係到跑出跑入
我都未試過睇戲見到有人係到跑黎跑去
比人屌完都唔撚知衰呢下好野
除左比較多人食野

大聲講野同玩電話都比較少遇到

再講,戲院d熱狗咪又係臭

你遇唔到=無呢回事
咖哩魚蛋過唔過份?
成個電影業都俾班撚樣搞彎曬
唔出聲唔玩手機兩個鐘有幾撚難?考試又唔見到咁做?
有次睇戲到某一段戲肉,就突然間隔離個對老夫婦電話響,有聲都未最衰,屌你個mon光到比佢分曬心,佢地仲要聽電話個下先好野 ,成套戲就咁畀依啲白痴破壞曬
Exact7ly
唔知幾時開始 除非係好想好想睇嘅戲之外
我一律都唔會係香港戲院睇

我已經好耐無睇過一場係成場觀眾係無人嘈無人玩電話無人食好大陣味既野既電影 就連睇電影節都會有呢類人

去數碼港睇未試過你講嘅情況
「乜野位都笑」依個現象我都想知點解

近幾年我睇英雄片遇過

你唔明人地啲笑話啫
Exact7ly
唔知幾時開始 除非係好想好想睇嘅戲之外
我一律都唔會係香港戲院睇

我已經好耐無睇過一場係成場觀眾係無人嘈無人玩電話無人食好大陣味既野既電影 就連睇電影節都會有呢類人

去數碼港睇未試過你講嘅情況

只係你好彩, 我試過下午睇THE HUNGER GAME 唔知第幾集, 有幾個鬼妹(真係鬼"妹", 因為只係得13-14歲左右) 走左落去個SCREEN 下面向住觀眾席開閃光燈影相, D 職員唔知係唔係因為唔識講英文, 明明見到都扮睇唔到, 真係笑死你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞