[長文慎入]終於知點解香港越黎越少人入戲院

198 回覆
855 Like 27 Dislike
樓上仲有d話咩睇戲唔俾笑個d,大佬你係唔係都鳩笑點頂啊,戲入面有人死左又摺又啐,流下血就叫痴線,你咁單純幼稚弱智就咪鬼出街睇戲啦,仲想人合理化你喺入面傾計

咪係 仲話乜春大官威字又唔撚識睇

老斬一文表達哂所有心聲
香港人好多都係賤畜自私撚
由其係帶野食入去個啲
戲院寫到明不准攜帶外來食物
佢地就偏要帶 仲要大條道理屌鳩返你轉頭
大佬呀 你去餐廳食飯會唔會屌佢啲野食好貴之後自己帶野食入去食呀?
唔好話戲院性質係睇戲 餐廳性質係食飯無得比
從商業角度小食部都係戲院主要收入來源
依家係你地班仆街唔撚守規則呀屌你老母
仲好意思屌鳩人地商舖嘅守則?
利申做過戲院 最鍾意撚你地呢啲仆街客 不服來投訴
仲有啊
應該嚴禁帶小朋友進場
屌你老味響度喊又唔識收,你好地地帶佢入來做乜鳩,要家庭樂就自己搵個地方樂飽佢,帶佢入來佢又唔識睇,老豆老母又唔識湊,成場都比啲喊聲好似做伴奏咁
咖哩魚蛋過唔過份?

冇記錯 boardway 定 mcl 都有賣

正皮淨係可以㩒一次
Cant agger more
最撚黑人憎係個d代入撚

你代入角色無問題 但唔該咪撚喺度嘈
發覺好多代入撚係d 偽abc
一路睇一路 oh my god!!! How come!!! Oooooo!!!

Diu你老母
唔知點解總有d大陸人黎睇戲, 但好似前世未入過戲院睇戲咁, 開閃光燈影合照, 不過未開場就由佢地
仲有睇復仇者聯盟之類既片, d老豆老母係都要帶個唔夠10歲既細路入去, 佢地又睇唔明, 果兩個細路無聊到仲係咁讀字幕d字出黎, 有時又無啦啦笑, 煩鳩死
仲有啊
應該嚴禁帶小朋友進場
屌你老味響度喊又唔識收,你好地地帶佢入來做乜鳩,要家庭樂就自己搵個地方樂飽佢,帶佢入來佢又唔識睇,老豆老母又唔識湊,成場都比啲喊聲好似做伴奏咁

睇卡通帶小朋友都算啦
你老味我早兩日睇Annabelle
有對父母帶個小朋友目測得5/6歲
個小朋友係咁叫好驚好驚
呢d父母正仆街
啱啱10點果場睇完annabelle
我同兩個fd睇
連埋我哋三個人成間戲院都冇10個人
靜到仆街
Exact7ly
唔知幾時開始 除非係好想好想睇嘅戲之外
我一律都唔會係香港戲院睇

我已經好耐無睇過一場係成場觀眾係無人嘈無人玩電話無人食好大陣味既野既電影 就連睇電影節都會有呢類人

去數碼港睇未試過你講嘅情況

呢啲根本就係睇戲既禮儀
去邊間戲院都唔應該傾偈玩電話
如果要去某啲偏遠既戲院先避開到呢啲情況 完全係本末倒置

好波
我又唔覺細聲傾計會好影響到其他人,況且連笑都唔比?唔通睇笑片大家都要靜到好似圖書館咁先叫有禮儀

其實個環境咁靜,你以為係戲院細聲傾計影響唔到人,坐你隔離左右一定會聽到
大家都係俾咁多錢入場,做人唔好咁自私
係度屌無用,即場屌!
由其係帶野食入去個啲
大佬呀 你去餐廳食飯會唔會屌佢啲野食好貴之後自己帶野食入去食呀?

on9 有規則就去守 正宗港豬
依家佢將原本價值係廿蚊嘅野 因為壟斷就賣到六七十 唔屌到
因為呢個係佢賺錢來源 唔屌得
因為佢寫到明 唔屌得

咁你唔撚好去爭取民主啦on9 所有抗爭都白紙黑字寫到明唔可以抗爭

屌你老母死港豬 仲以為自己好撚啱 用下你個閪佬啦 佢賣正常價 會唔會有人咁on9仲帶野入去食啊屌你老母 幫大財團壓榨人仲話人自私 痴撚線

有規則去守就係港豬,有規則唔守未又係大陸閪

佢係賣得貴,但佢無迫你買啵,短短2個鐘你係要食野你未比錢囉,地方係戲院嘅,你買飛只係買位睇戲,你要食野食到污糟,清潔工人嘅錢你自己比?你有選擇權,唔好例子都舉錯啦,民主與否你有得揀咩,你唔守規則仲要惡人先告狀

一向有人帶自己野食入去,但都唔會明目張膽,因為知自己理虧
屌 尋晚睇annabelle
後面有幾條仆街 有男有女
聽聲似係後生
已經遲入場
屌又電話響 行出行入
又開背囊

最仆街係不停咁講野
屌你老母
d 女驚又要睇
又尖叫又係到話死啦死啦佢出黎啦
仆街講撚完野未
d 仔聽到又係到笑笑笑

個人認為係有地域性影響
旺角尖沙咀戲院最嚴重
由其係帶野食入去個啲

on9 有規則就去守 正宗港豬
依家佢將原本價值係廿蚊嘅野 因為壟斷就賣到六七十 唔屌到
因為呢個係佢賺錢來源 唔屌得
因為佢寫到明 唔屌得

咁你唔撚好去爭取民主啦on9 所有抗爭都白紙黑字寫到明唔可以抗爭

屌你老母死港豬 仲以為自己好撚啱 用下你個閪佬啦 佢賣正常價 會唔會有人咁on9仲帶野入去食啊屌你老母 幫大財團壓榨人仲話人自私 痴撚線

有規則去守就係港豬,有規則唔守未又係大陸閪

佢係賣得貴,但佢無迫你買啵,短短2個鐘你係要食野你未比錢囉,地方係戲院嘅,你買飛只係買位睇戲,你要食野食到污糟,清潔工人嘅錢你自己比?你有選擇權,唔好例子都舉錯啦,民主與否你有得揀咩,你唔守規則仲要惡人先告狀

一向有人帶自己野食入去,但都唔會明目張膽,因為知自己理虧

佢無逼我買 但佢逼我唔可以係除佢以外嘅地方買野食 而佢嘅野食物非所值 咁都無問題?
你買野食原來係俾清潔工人費? 乜唔係無論我食唔食野佢都應該清潔?
民主呢個例子我無用錯 麻煩你用腦諗清楚

下一個唔該

地方係戲院嘅只可以食佢買嘅野有咩問題,你坐係m記佢唔比你食自己帶嘅野咁又有錯?你所謂嘅物非所值係用咩標準?百街?7-11?佢地入貨價可能只係零售價中嘅2/3成,咁又係唔係物非所值?

唔同地方,就算買相同物品成本都有唔同,你用同一標準去批評食野嘅清潔都會有唔同啦,可樂你一倒瀉又黐又立,唔通就咁抹?唔需要額外清潔?

爭取民主本質上有無犯法?你偷帶野食本質有無犯法?民主你有無選擇權呀?食野有無選擇權呀?時間上又有無分別呀?麻煩你用腦諗清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞