美劇Friends男主角Matthew Perry逝世 終年54歲

371 回覆
415 Like 13 Dislike
Chandler本自傳都寫過話佢現實暗戀咗Rachel 好耐,直至Brad Pitt出現佢哋仲結埋婚
佢無比過Rachel 知

Ross同Rachel 現實係互相有好感,但佢哋當時都有拍拖所以無date過

我覺得唔係愛囉
IG最後一個post係幾日前泳池/按摩池影嘅相

真係同Chandler一樣咁諷刺
不過個個SEASON 好好睇, CHANDLER同MONICA 就係個時發生

呢個POST 好多老野
NETFLIX一路都有得睇
你10後?
其實婚禮叫錯名
應該係sitcom 經典
ross and Rachel 變左現實煩西情侶代名詞
遲20年拍, ROSS 會係結婚界KOL
畢明都有出post寫Chandler 好sad

「一個不快樂的人。
快樂就不會酗酒、濫藥、內在自我形象低落。
他的自傳告訴了大家很多,從小就感到強烈匱乏,自覺被父母冷落,得不到關懷注意的滿身荒涼。還是嬰兒,只有30日大,剛滿月吧,他從那一天便開始接觸安眠藥。
從初生不久的30天大,每天被餵,吃到60天大。那BB,半生都在吃一隻叫Phenobarbital的藥,用來治失眠、焦慮症。醫生給他父母的,那時候他是個愛哭鬼,老醫生處方了,父母也不多想,這和他長大後的狀況有沒有直接關連他沒有說,亦沒有怪他的父母。」

https://www.facebook.com/BudmingBudmingBudming/posts/pfbid0qeuaq9z6cGuwdb9BsZ3FjiKPP1syU44PL28Jqj1xMPVt8sLzZ7rxiGT1UTfAjg3yl
佢後生個樣近乎完美
I quitted and you learnt what I do?
唔一定係老嘢嘅
Netflix一直都有架嘛
開咗第一集黎睇就停唔到
全家同我一齊睇,有老有嫩
我阿媽好少睇外國戲都變咗鍾意睇friends
尋日知chandler死左仲想喊添
鍾唔鍾意睇點寫落去㗎啫
Charlie Puth 演唱會唱咗I’ll be there for you 同 see you again
呢個咪同人生一樣 就係有少少缺陷先好
就好似主題曲講咁
我姑媽七十歲唔識英文都睇到好開心
While in 5th grade, Matthew Perry once beat up classmate and future Canadian PM Justin Trudeau. In the 1990s, Perry dated Baywatch star Yasmine Bleeth and then Julia Roberts. His later drug addiction led him to take 55 Vicodins a day, and in 2022, he estimated that $9M was spent on his addictions.
https://www.reddit.com/r/wikipedia/s/Nn5AWTD23E

佢原來總理同學
政治家睇落仲後生過明星
RIP, 54…

54歲真係太年輕
著名苗撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞