[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (90)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
傻邦值得更多
今場大佬上半場又係癲
大哥都算 亞盃外個credit起碼可以燒到佢掛靴
上半版實在有太多人可以取代彬哥
港超咁多隊
好人好姐走去捧東方
連理文外援家屬都衝埋去屌
癲過kitchild
今天(10月28日)假將軍澳運動場舉行的2023-2024中銀人壽香港超級聯賽,理文以1:1與東方打成平手,各取一分。今日的入場人數為840人,購票人數為722人,門券收入為港幣$33,230元正。
咁撚癲
一千都冇
球員都參與嘈交?
東方0吸引力好老實講
唔捧依兩隊
都仲有流浪、其他區隊或者睇小朋友中風
點解會支持賣港既球隊
旁觀者角度:
兩邊球迷互嘈 東方球迷屌埋球員家屬個刻
咁啱基華尼頓係更衣室出黎
分開兩邊
將軍澳差唔多啦
大哥踢埋亞洲盃就掛靴
想知理文同哂十隊衝突未
唔準你咁講腦屍
想問吓而家有無地球聯合軍
傑志自動爆炸
反理未成氣候
反流?

U23冇球迷
「東方球迷屌埋球員家屬」

真心唔好搞球員家屬啦
去到季尾明朗化就有
有 全部去撐大埔
流浪仲係唔改善都好快比人反
呢隊D業餘搞法真係......
理文主帥曾昭達賽後承認,1:1並非球隊預期的戰果但亦要接受:「我當然沒有預計會贏不到,因為很想繼續贏下去,但對方的確踢得不錯,也把握到我們的失誤,足球就是如此。」他指失分對爭標影響必有影響,但認為球季漫長亦有空間讓球隊進步。至於保連奴及艾華頓的情況,曾昭達透露前者肌肉受傷,後者則是舊患未癒:「他(艾華頓)本身也是50/50,要紮住上但也無辦法。」

至於為東方先開紀錄的巴科爾就指,全隊都踢出賽前部署,認為和波對東方是個不錯結果:「我知道理文是支好球隊,甚至可說是全聯賽最好,但球隊表現不錯也只是不幸地被追和。不過現在是時候忘記今仗,展望下一場。」他加盟東方後上陣四仗攻入四球,仍謙指港超聯並非一個易踢的聯賽,場均取得一球亦是全靠隊友幫忙:「我是前鋒,有入球當然開心,但這都是球隊的功勞,要靠隊友一起達成。」

圖、文:麥景智

【港超聯】理文主場僅和東方 今季首失分:意料之外亦要接受
https://www.sportsroad.hk/archives/447078
會唔會季尾有地球聯合軍支持堅sir 爭冠
達Sir揸BMW走人
佢究竟幾錢人工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞