[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (90)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
囂蟲大哥今季屌打em彬
人哋經過U23嘅試煉,我哋牙彬就好似朵小花咁係石門同SSP踱步
認真 囂蟲大哥今季有啲翻生Feel
https://hydeunited.co.uk/player/sean-tse/

今季踢左5場
最近一場已經係9月
體能體格em彬好啲,但囂蟲啲派牌分波係有一手
牙彬來回踱步,牙廷都係原地踏步睇左幾場北區好似成日都冇咩存在感咁
比起廷,佐敦Sharp啲
會員fake news 聰呢
理文今季主場優勢明顯,先後擊敗傑志、標準流浪及冠忠南區3支去季積分榜上半版強敵。主教練曾昭達希望球隊延續佳態,以一場勝仗為「黃黑軍團」10月征途作結:「球隊喺季前友賽都對過東方,對佢哋有一定了解,我哋當然想繼續保住榜首位置,希望球員落到場盡力表現。」軍情方面,「達Sir」透露徐宏傑傷情較預期嚴重,仍要時間恢復,基華尼頓則已進入康復最後階段。

胡晉銘倒戈熟晒路

上季效力東方的胡晉銘今日有機會倒戈,他承認對舊東家比較熟悉:「東方今季變化唔算太大,希望憑我對佢哋嘅認識,幫到球隊。」「晉銘」又指球隊可發揮主場威力:「我哋喺呢度比賽係有利發揮,希望盡快入到波,鎖定勝局。」

東方上場擊敗港會,惟代價是孫銘謙在比賽中肌肉受傷,主教練盧比度(Chino)承認這位主力前鋒今場難以披甲。挾聯賽兩連勝之勢造訪理文,Chino認為對球隊信心一定有幫助,但強調挑戰會更大。上季東方曾以1比1逼和理文,Chino希望球隊可以盡力搶分:「對住爭冠球隊理文,我希望球隊保持到競爭性,唔好畀對手輕鬆贏波,如果有幸運之神眷顧,或者會有驚喜戰果。」

馬希偉心態有轉變

馬希偉(Timmy)於10月各項賽事上陣3次攻入兩球,腳風甚順,這位19歲小將也說今季心態有所改變:「希望繼續爭取到出場機會,喺場上多啲攞波去表現自己。」近年曾在聯賽及「亞協盃」攻破理文大門的Timmy,被球迷冠以「理文殺手」稱號,對此他直言未有太在意,僅表示無論面對任何對手,都會繼續專注爭取「士哥」。

理文 4-3-3

28陳嘉豪
5余煒廉 2列斯奧 14荷西安祖 4立花稜也
7保利臣 16顏樂楓 6胡晉銘
8艾華頓 9安尼亞 20保連奴

東方 4-3-3

1葉鴻輝
2賀爾 3高素巴耶夫 20丹尼爾 30黃梓浩
27馬高斯 14余在言 16梁振邦
11黃皓雋 7巴科爾 23馬希偉

港超聯 1哥遇上攔路虎 理文迎東方誓保優勢
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20231027/bkn-20231027190132007-1027_00882_001.html
冇啦選咗幾次
係呢啲人架啦
都冇乜邊個漏網之魚
呢個踢過加沙搭沙雷
廷當佢退役咯,反正期望佢成材嘅人已經冇哂咁滯
廷比起彬起碼個態度好啲 但兩個有啲到頂Feel
等睇人叫你買秦版。

流浪周日港超對晉峰
但係法蘭度、林遼太、黎培基、陳耀祖嗰啲搭飛機去咗海口踢2023瓊港澳青年足球友誼賽
冇樂天女女咪唔踢。
嗰陣好似係南華有希望嘅新星?
陣容根本定哂 冇可能有變化

要有驚喜真係得返 Fitz Jim, Aaron Keller, Jay Haddow 加入
條中場即時超好J
係,正選中場,佢嘅質素一定高過顏卓彬之流
@真正市民
Die for HK ok?
設計對白

會入籍
主要因為荷蘭/瑞士/日本唔會選到佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞