RTX4090 事件, 黑店總合表

382 回覆
620 Like 23 Dislike
Apple幾時講過呢句野
抄都用下你個閪腦啦
講左野就當自己啱?

咁醫院都唔洗排隊啦 乜都bid咪得囉
資本主義社會 價高者得啊
如果佢地唔加價 結果就係一日內會賣晒囉 到時你都係買唔到
做乜q姐
未來一直都blacklist左
非必要都唔會買佢野
咁多年又真係好似無乜野係佢度買過
你文盲都大學畢到業?我幾時講個藥字?
唔經舖頭買 所有人可以直接同代理訂貨咪冇問題囉
有權訂貨既人操控價格都叫demand supply
你讀邊間大學啊?
睇你既回覆 你都係左抄右抄 大專扮大學生啦
apple真係有講過
將黑店改做奸商 個觀感fit好多
我屌緊人咪答嗲啦
Expected supply decrease 點會唔係supply and demand
知某件貨準備絕版,價錢都會升啦,唔叫supply and demand 叫乜
加價唔係正常咩 貨愈嚟愈少 加得仲勁啦 之前ps5咪又係咁
封盤都唔比惡撚到
送埋比你啦不如
你弱智過班庇護工場就唔好咁大聲同人講啦
咪係囉basic econ都學過啦
又唔係必須品,加到過十萬都唔關你事啦
咁似講緊d業主
你用iPhone同必需品比已經戇鳩啦
冇左張顯卡你使唔使死?自己窮喺度怨天怨地話人加價
加價都唔屌得啊?
全連登都買得起 買完再買你屌 吹撚脹啊?
返去飲奶啦你
有人迫你買?
冇 底地起價唔屌得?
兒登係最支持奸商極權既地方
一句自由市場大嗮
你有本事向代理買既,你都可以用咁平買㗎,問題就係你冇本事要靠零售商幫手,自然就比零售商既供需食住架啦,你讀邊間大學教你咁樣唔叫供需

連登仔平時最支持自由市場,一燒到自己就即刻轉晒口風,輸打贏要到仆街
窮撚發窮惡仲大大聲社會垃圾
咩叫本事?你樣樣野都要親力親為先叫本事?
你叫買唔起樓個啲人有本事自己起樓咁啊?
on9仔頭先先話我咩luxury 必須品執樓上口水尾
夠鐘返小學啦
唔識講道理就話人社會垃圾抵毀人
呢啲基本常識我諗真係唔使執人口水尾先識,應該得你咁廢先唔識
零售商有佢嘅monopoly power自然可以自己決定價格,賣得太貴既市場自然會懲罰佢,唔知你條社會垃圾喺度怨乜鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞