RTX4090 事件, 黑店總合表

382 回覆
620 Like 23 Dislike
我二算係咁
腦場3巨頭3C1J SE
未來 黑馬 其他網店 發緊死人財
睇完你開啲post 原來白卡佬嚟
家下你屌佢,我屌番你地on9又唔得?咁連登可以摺埋啦
駁唔撚到就算鳩數啦小學雞
連登話黑就係黑架啦
每次F5都加幾百
咁你講d野係on9
一句話係資本主義咁嫁啦
屌你講左等於冇講
4090又唔係咩奢侈品
係度道德綁架啲鋪頭做乜
今日消息係4090禁止入口
Supply即將跌到零,重expect人哋唔加價原價賣畀你

如果有一日港紙脫鉤,你地係咪會去外國啲銀行迫人1比7.8唱美金畀你
supply demand
好易明

屌果d有幾多個真係買4090
e家係直頭支那唔可以整4090 直頭可以全球缺貨

香港封盤好少事

要買黎做野就多多錢都會比
一係就降落4080

我就奇怪點解唔禁埋a6000 a5000
唔係唔俾加,係代理無加嗰啲,舖自己加咗,又或者加多過代理幾千以上,至會 blacklist,唔洗喺度加咁多假設,消息未確實就極速幾千幾千咁加,唔係黑店係乜,點解唔封盤睇定啲先?
戇鳩仔
我諗你睇清楚update version 就會明個post 點解會存在
咁我又同意你喎 最穩陣一定係封盤先
加得嗰少少一陣間被行家掃曬全港啲貨
到時佢想賣幾錢就幾錢都得
可能佢係同行呢
見到悠二唔抵得佢無炒車就屌
人一你地害到人地無生意,你地就無成本
逼你比錢?
你都識講係"未cut"

即係大家都知呢樣野將來係一定會無

倉存仲有幾多,仲入到幾多
全部都未知數
正常持貨者係一定會hold 實同升價
加價hold 貨我冇意見
但係有鋪頭加幾百
有鋪頭加幾千
依加擺明睇到邊間鋪有份炒卡
到依加講明家用不受影響
都仲炒貴幾千
今次又再一次繼礦卡後
再一次睇到牛鬼蛇神
封盤 hold 貨比起直接一開波就幾千幾千咁加,觀感好好多,法奧又贏
好老實講
預左加價
但係唔會話一野加咁多
依加主要係家用ok
唔影響市場
但係供應受制於好多大廠組裝係大陸
變左短時間供應一定少
呢樣野係影響全世界
只唔只係香港
你依家落單,代理轉頭即刻加價嘅話點搞?

同埋悠二都講明佢無囤貨係鋪,基本上你落單佢先拎貨。

呢d風頭火勢,依家唔加,轉頭悠二同佢拎貨個下就即刻加價嘅話,有幾岀奇?

到時你補差價?定悠二硬食?

如果要你補差價,就實俾你開post屌。但你又無撚理由要人硬食㗎喎,如果真係轉頭就加點搞

所以我覺得佢全部暫時唔賣住好正常喎,睇定d先再賣有幾岀奇?做連登仔生意就老馮蝕俾你地?更何況佢每張卡都賺得唔多

只可以話你心地好撚差擺明就一係想人蝕錢做,一係就想人臭朵做過街老鼠。

唔洗再spin人地係打手喇。格衰就認咗佢啦越兜越柒
支持
佢地一野加咁多係因為佢地知道根本唔會輸

幾貴都好,實有傻鳩接貨
甚至呼大陸水貨佬都會黎搶

商家佬係無得輸既情況緊係有咁盡去咁盡試水溫

賺錢想賺盡我覺得好正常

P.S 唔係PC撚,打機用PS5
法奧呢咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞