RTX4090 事件, 黑店總合表

382 回覆
620 Like 23 Dislike
夾姐
我同佢想睇定d情況.就係為左而家呢個炒車情況
咁就唔使做到太肉酸要突然坐地起價之後降價
而家咪一天都光哂.所以聽日技嘉貨咪照常賣
其實有留意開價就知咩事啦
以前最平大約12中
依加佢地加到最平15
你仲賣緊12尾13頭左右
高下立見
冇錯.因為今日下午根本唔知道黎緊既貨多唔多.甚至定返唔返到貨
所以決定唔賣住
不過比較多貨既TUF 4090.我係變左只限砌機而且冇加價
有大新聞緊係封盤/加價,好正常
其實你改做只限砌機已經係變相加價
講真我之前屌尻油耳以前management
話佢庇護工場果時你冇撚起到黎睇?
冇錯本身我識佢係網友
佢岩岩開鋪我support 下佢唔得?
如果高登開始上開硬件台一定知我同佢本身網絡上係識既
Asus 果個moment 冇咩理唔等於鋪頭唔洗做野
其他牌子都係對手
鋪頭都要睇下比唔比到貨人地/代理突然加價
睇定d無可厚非
佢都係商業上既決定
有咩問題
你話你訂左
但因為加左價佢唔比貨你但又加價賣就屌得姐
痴撚線落架睇定d都要屌
一個消息流出全世界都唔知咩情況
你要一個入貨既人預知哂所有情況做哂所有聖人既決定
除非佢係先知啦
唔係加價咁都仲有野好屌
咁.....冇辦法
而今日又真係有唔少人想掃貨.我好難搞清楚係想買黎炒定自用
貨本身真係唔多
所以今日既做法只可以將比較多貨既卡.變成只限砌機留俾真係有心砌機想買既人
我做法係唯有只限砌機之後唔加價.冇其他方法
香港大仆街
窮鬼 自己買唔起就收皮垃圾
我覺得最好唔賺錢
有冇黑店法奧份?
明明屌緊堆黑店,無神神又嚟轉移視線博乜...
係連登講資本主義講營商曬鳩氣啦

成班傻鳩貴過原價就黑店,再唔係成本論同你計

轉個頭自己咪去炒iPhone

弱鳩智

PNY加咗價
ASUS限砌機
知你蠢閪咁俾人水咗好多獲啦
幫襯香港代理真係智商稅
屌你繼續死撐啦
做生意唔通要蝕錢?
呢個方法冇錯你幫襯買其他parts 佢會賺多d
但係減低d傻閪炒卡既機會
同埋較多機會賣到張卡比真用家唔洗食炒
供應一定短期內會少
好多牌子都要搬生產線/直接唔出
呢個係市場既問題
如果拎貨貴左少左
你繼續賣咁既價錢就真社企啦
家下逼你買? 必需品?
你會唔會第一日就炒價買新iPhone?

弱鳩智

跟代理加,加幅又咁少都叫黑?
未來科技,尋日先check過佢啲價,rog oc $16599,galax水卡$14899,giga gaming oc $14250左右唔記得詳細價錢,inno3d風卡$12600左右唔記得詳細價錢,msi suprim x $15699-899之類,zotac amp extreme $12700左右,rog水卡好似18k,asus tuf 16k,giga windforce $13750左右好似,inno3d自組水卡14k有找好似,rog matrix佢之前掛31k,官方msrp 26k,而家直接markup到40k,真係cls,仲有張galax 4090 sg,前幾日一路做緊$12999,跟住一出新聞即刻每一粒鐘+500咁上,最後好似見到佢賣17-18k,而家落埋架
連仔:我話係就係,駁乜撚野咀
資本主義市場自由定價

佢想賣到10萬一張都得,又唔係逼你買,柒少陣啦傻鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞