同事最cheap做過乜

420 回覆
28 Like 777 Dislike
老闆自己提議搞部門聚餐但唔肯課水
其實依啲老細又係on9信個小人秦檜最後都係玩鳩自己,兩個都有份
我平時出街會帶定個盒 食唔晒拎返屋企食
咁係咪都係cheap
好過食啲餅
依個真係勁,其實我以前都有諗過,不過驚擺出嚟太耐有細菌感染所以無實行過
公司活動剩咗啲零食塞哂入自己locker同拎咗個環保袋拎返屋企
有咩問題,次次公司乜宴物宴,老闆娘都會打包乳豬頭返屋企
唔係同事係阿頭,話說有個經理榮休啲阿頭就想幫個經理搞個榮休飯局賀一賀佢。阿頭問我哋去唔去,咁有免費飯局個個都點曬頭話個日會去。如是者到食飯個日,大家都有講有笑,壓軸阿頭仲送咗隻周六福帆船俾經理,氣氛相當融洽。

結果屌你老母禮拜一一返到公司阿頭開撚咗個收錢group,每人710蚊,包埋隻周六福錢(每人200幾)。原來當日餐飯係AA,食飯前又唔撚講,我真係當場呆撚咗,全日係度講啲難聽晦氣說話俾佢聽
佢拎返去餵狗你又知?
食lunch搶埋單,除開收返錢時報大數
邊有公司飯局要AA,AA都唔緊要最多唔去,食完先講係咩玩法
我上一份工散水就係買蛋撻,不過首先果份做左唔夠半年,仲有間蛋撻係好出名排哂隊買嘅老字號。仲有我係鋪面admin要請埋班sales,本身都唔熟,咁你覺得有無問題?
依啲真係無家教,以後唔好借架車俾佢
無架,請食飯就係想搞下關係

屌人就破壞成件事,不如唔好請。

加上條友又帶左細路仔去,真係難問口。

只能講,人不要面,天下無敵。
惜食堂都係有錢人幫手創辦
我公司係利苑食飯做節,自己係menu嗌左個$198一碗既湯俾自己
珍珠都無咁真

因為依單野,到今日我非必要我都唔會同素食者出街食飯

一講素食個腦自動會諗起依件事
工種唔同好難講,如果間野係出名既實冇問題,
但佢果 d 唔係,其實真係唔大問題,
我只不過係諗平常係公司佢都算做得開心,
所以見到果下先有 d odd
開會講一定勁撚好笑
你都識講一人一件啦
一件餅可以有幾大件?
你塊散水餅成磅重?
好彩我唔識你 如果唔係同你出街食飯夾返錢果1個幾毫比你追到天涯海角
珍珠都無咁珍,cheap 到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞