同事最cheap做過乜

420 回覆
28 Like 777 Dislike
嗰條友連邊個簽卡都要講佢著數咗幾多,佢嘅人生一定每樣嘢都同任何人計住晒,到死嗰日都只係記得邊個邊個欠佢幾多,真係好撚可悲,不如快啲重刷算啦,留響世上受苦做乜撚
好好笑...

HK 好多呢D 人

有時D 閪人計計計, 我真係成張500 達落佢塊面
唔洗找, 絕交算
其實你都無謂再撐啦,響個mon背後認吓cheap都咁撚難咩?
呢樣又真係好閒
可能人哋本身走得唔開心
都有啲人係唔派 剩係請熟嘅同事食飯
我除咗第一份工有派餅
之後都係last day擺低舊錢俾admin
俾啲同事叫tea食就算
我個人唔係好鍾意拎住盒餅 冷係每人寒暄幾句
你係識個新郎定新娘?
如果係識新郎可以串下佢:你老虎乸都幾持家有道,你真幸福。
如果你畀樓主響隔離台見到應該會指住你笑,然後拍片放上網問人覺得你cheap唔cheap咁囉
求其搵個女同事入廁所扑完唔俾錢
cheap同慳都唔識分
cheap係鍾意r著數 出黎食飯唔比錢要人比住先然後唔還錢果種
慳係唔浪費 有免費放係度既野順手拎
好食過四個幾一件嗰啲閪餅
老細請飲茶 部門十幾個同事 老細夠膽死每樣點心淨係叫一籠四件 搞到要五餅二魚咁分
同素食者食飯冇問題,因為佢哋多數識自動自覺食返自己啱食嘅一兩樣餸,而唔會叫晒全枱都係自己啱食嘅嘢要人陪佢一齊囉,畀我響現場我會直接問:點解人食素你食素,你食得特別自私特別刻人憎嘅?
可否貼佢個死人樣上嚟?佢呢啲一定份份工都做唔長,
等陣咁唔好彩做撚咗我同事我都可以防範吓佢
咩係鐵倉?
點解啲人明明係偷都咁明目張膽畀啲同事見到晒,唔通佢覺得好應份?
如果係我,唔會畀呢封利是,佢吹我唔漲嘅
你試下搵次偷偷哋丟撚晒佢打包嘅點心然後扮唔知咩事,睇睇佢有咩反應
係冇損失呀
但咁樣借同同事食飯嚟貪小便宜法好cheap囉
Cheap得嚟仲要俾人覺得呢啲人好唔識做人唔得大體
講真我又唔會當面話要分單或者爭埋一份嗰啲
咁做好羞家同顯得同呢啲人一般見識
但通常一定會同熟嗰幾個閨密同事喺背後唱臭佢
咁同環保無關

環保係無人食嘅野,你想攞番去食,
所以你打包自己所需嘅份量返去

而唔係無問過看更,擅自打包塞啲二手食物俾佢
呢啲只係你個人嘅執著,唔係環保
好地地廣東話唔講 學人講台畜用語
重衰過支那狗仲夠膽死話保護廣東話
即刻話未結婚同佢講恭喜發財
公司錢又無咩所謂,如果係同事夾錢就好撚賤
我見過最cheap嘅,就係人哋食完飯打包唔嘥嘢,個cheap精就上網話人哋cheap
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞