同事最cheap做過乜

420 回覆
28 Like 777 Dislike
聖誕節交換禮物100蚊budget
佢買本文具舖10幾蚊一本筆記簿交換
然後話咁先刺激架嘛

而家唔係fd圍內玩 公司同事同你唔係好熟
真係唔好玩呢啲
如果大家食完pack都ok
見過有人趁大家未開筷就pack定幾盒
一個sr manager 仲有幾年退休
成日去百佳買啲就爛既水果當午餐
中秋節月餅 會食足一星期當午餐

不過又影響唔到我 純粹覺得搞笑 搵咁多錢 都要食爛生果
再極端d

有manager A 同 B, A權位大過B

有日成班同事請食飯 B manager 請大家食, A manager話想要張單去吸泊車飛

點知有日會計部埋數, 拎左張單去問manager B點解一班同事自己食餐飯都要claim公數 ,但睇一睇清楚 雖然張單寫B有份去食,但張form係A填去claim

(係呀 manager A唔係有大食大唔比錢 仲要拎埋張單去吸泊車再拎去claim 公數
之後仲要比B無意發現呀。肉酸到呢
咁你咪攞番啲可樂出嚟 雪咗啲飯先囉,條友貼錢返工仲要俾你屌
老馮要買?
有咩問題?
佢每次拎兩卷返埋位,隔一日拎一卷返屋企,以為冇人發現
但佢冇意識自己平時貪小便宜得罪人,坐廁紙櫃附近嘅同事望實佢
咁兩睇囉
作為上司一個月人地幾倍人工+花紅 大時大節嗰一百幾十都睇唔開既 無計

人人都食飯 唔通人人都好想食嗰餐飯咩
雪櫃偷媽媽奶
成日禮拜六日放假帶條女翻公司上網睇老翻戲+涼冷氣,茶水間零食咖啡汽水照食,仲慳電費慳戲飛 同事之間其實係知,因為有人試過禮拜六翻去做野撞破,只有老細一直唔知,直到有一次揸車經過,想順手攞少少野發現
比我即時開個Grp 拉晒其他人入去 然後叫中家借尿遁走人
個個都有咁多散紙係身咩
不嬲都係是旦一個比晒再payme
你鍾意現兜兜比散紙人,咁你未直接比囉
最後都係要一個人碌卡埋單架啦
屈人請食飯
煙break每次都R煙食
你真係好撚肉酸 係要計到咁足丫嘛 人地碌卡比咗先 你後比 即係你借人錢啦 借咗人幾分鐘飯錢有冇計返息還比人呀?冇就收嗲啦

當面嗌分單又唔敢 縮埋一二角講是非就識 正臭閪
唔撚係掛
犯法嫁wow
你同樓主應該好啱傾
我試過俾同事偷遮同偷水壼
買多左,人地ok咪得
你好撚柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞