同事最cheap做過乜

420 回覆
28 Like 777 Dislike
升職吹雞食飯
主動令張單去埋單儲信用卡積分
之後問返咁多個同事AA制
新年第一日開工
好多老細都未開工 或者自制開市日
朝早做做吓野忽然聽到bb聲
原來有個同事帶埋老婆同個bb
遂個結咗婚既都埋去逗利是

仲要連續兩年
嘩 佢人工係咪好低
人哋真心想請啲好食嘅嘢唔想咁行貨,
但總有啲人以小人之心度君子之腹。
以前做酒店, 偷枕頭, 毛巾 , 沖涼用品 ( 名牌子 )
你係咪做MTR🤣🤣
其實你可以直接響成台人面前照直講你覺得簽卡嘅人好cheap,我估大家都會好認同你睇法拍晒手,然後個簽卡同事會唔好意思收返大家錢,你就順利成章成為大家嘅大英雄,好快升職加薪做埋CEO,成為香港特首指日可待
聽到都覺得伏
榮升啲人就話爭埋單搏加分啫
榮休都人走茶涼幫唔到手
除非問你去唔去果個往績好好闊佬開
唔係失驚無神咁問
我都覺得似拖人落水分擔損失
呢樣還好,起碼叫唔浪費⋯

我公司做節十幾人左右去飲茶(公司埋單)
有個師奶同事成張點心紙都剔一樣⋯
最後食唔晒嗰啲佢自己帶返屋企食
其他同事話佢次次都係咁
試過咁上下
我老細請個客lunch
個客叫埋我
返到公司我老細問我拿返我個份錢
我唔比佢要請返佢下午茶

老肥毒濺
都已經係離咗職嘅陌路人我做咩仲要忍氣吞聲,明明係佢仆街在先,有細路仲好,畀佢見識吓做大人做到咁撚自私係會畀人屌柒,幫佢教埋仔又點話,佢到死嗰日我都唔會去瞻仰遺容㗎啦,除非係靚女到女神級可能都有機會冇插到佢入晒嘅
咁講明每位$100你係要食突咗,唔係諗住唔洗畀返呀?
感覺cheap嘅係你哋多啲喎
人少少食飯做節好心啲老細就咪咁孤寒
一年先得個一兩次都唔識收買人心人多就話貴啫,圍內少人嘅一枱咪十個八個食得幾多錢
食完公司錢仲要人夾真係賤過地底泥,呢啲老細都唔方係咩好人,早走早著
自己斟水淥親手claim工傷(勿相認
你冇損失,個同事又有得益,有咩問題?
同事因為咁而賺咗分你會唔開心,咁你心理幾有問題
條友好似深潛咗
大家食剩嘅又唔係搶你嗰份有幾cheap 自己唔食都肯打包比屋企工人直頭有心啦
有乜理由塞俾人
無端端有人未問過我就塞啲野食俾我,
我都未必想食啦
點解唔自己留返雪櫃,第二日食
其實唔明你想表達咩,又想話人cheap又戴晒頭盔做乜撚嘢,上連登都要咁撚虛偽真係痴撚線
絕交啦呢啲豬朋狗友,不過你預咗有機會畀好似樓主呢啲人放上連登話你唔借車畀佢好撚cheap
食唔晒帶走嗰啲唔可以用廚餘嚟形容囉
個高層就算唔靚仔靚女都可以形容為發財立品,唯一解釋係樓主自己面皮薄想攞啲食剩嘅嘢返屋企食又怕畀人笑,所以出post話人cheap,點知畀連登仔屌到地底泥依家深潛埋,真係又cheap又窮又廢唔死都冇撚用
想知你當時點回應佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞