我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,求助解答 ( 66 ) - Yujihw砌機List 14代出了+8000人

1001 回覆
17 Like 14 Dislike
1400 a750宜家算唔算抵玩
tg pm 我
揀左咁耐今日終於比左錢
隻Pny 4080 verto 4080幾時翻貨呀
WHATSAPP問你同事話未有資料,會唔會依個月都翻唔到貨
訂單編號:231030000144772
想換電腦 主要用黎打機 玩cs2唔疾
Budget ~萬頭 thanks巴打
可以
可以隨時落單
tg pm 我
請問悠大哥呢條list有冇咩可以再改好d
1 x [11月優惠]Intel® Core™ i5-12400F Tray RIVIA貨(砌機減$60)
價錢:$999

1 x ASUS PRIME H610M-E DDR4 Micro-ATX
價錢:$660

1 x [11月優惠]Kingston Fury Beast 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$499

2 x [11月優惠]ADATA LEGEND 710 1TB Gen3x4 M.2 2280
價錢:$538

1 x [11月優惠]Gigabyte GeForce RTX™ 4070 WINDFORCE OC 12GB GDDR6X (砌機可減$200)
價錢:$4,799

1 x [優惠]FSP Hydro S Series 650W 80 Plus Silver
價錢:$499

1 x Thermaltake S100 Tempered Glass Micro-ATX - White (三風扇版本)
價錢:$429

1 x [推薦]Jonsbo TG-240 ARGB CPU Liquid Cooler - White
價錢:$309

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $8,812
https://www.faroll.com/customize#MzMxMSw0ODg3LDUzNjQsNTM3NCw2NDM2LDY0MzYsNjY3MSw2NzI5LDczMTE
想問買左polar t6塔散 舊墊片係要點拆出黎?想換am5墊片
付款後4日收唔到機 是否正常
其實呢隻機箱都有隔塵網既.我覺得都OK
冇了.....好多都冇貨
想問電腦維修鋪頭不停顯示磁碟空間不足但明明仲有幾百gb
4k budget換咩顯示卡好
理論上月中
悠二得閒覆pm
用緊r7 7800x3d, 有時做做下嘢佢會冇啦cpu跳到100%滿載, 跟住我次次開返工作管理佢就會跌返落嚟, 試咗幾十次都係咁
跟住我就試下長開工作管理員, 佢唔會跳到100%
有冇人知點解會咁樣?
acer果張可以考慮

不過寧願你買amd rx7600
冇問題
不過機箱我會用 adata starker air c
cooler 用 tg-240
砌完一個月唔夠壞兩次 上個禮拜先整完送返黎 依家又開唔到機….
My FSP 16 pins burnt again ..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞