我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,求助解答 ( 66 ) - Yujihw砌機List 14代出了+8000人

1001 回覆
17 Like 14 Dislike
今朝部腦睇睇下片 突然機畫面定咗係度 鍵盤滑鼠郁唔到
之後開機CHECK 系統SSD 好似無問題
今晚開機得翻底板LOGO 連BIOS都入唔到

壞RAM定壞SSD?
開機 「正在準備自動修復」 無laoding圈圈
定咗係度
想買部 notebook , 預算4000 左右吧,只係上下網睇片,做下文書野咁。有冇推介?
多少有d
未計CPU
單計pcie gen 3就有
死windows
重裝
今日趁開到機都叫做重裝一次WINDOWS
而家插USB 又係定係LOGO無反應 重裝唔到
定係我唔識重裝?
VK V360 幾時出岩岩睇到YouTube 介紹 。
個款正常啲 無之前個啲咁kam 有啲性趣
最大concern係怕唔耐用 漏水就GG
想問只限砌機係咪唔可以買返黎自己砌
你係成條list咁買嘅話
悠二會照賣畀你
如果只係買一兩件散件就唔知了
想問呢條list 有冇野要執

1 x [8月電腦節優惠]Jonsbo D31 Mesh Screen Micro-ATX - White + 三把 Jonsbo SL-120 ARGB PWM Reversed 反葉 - White + Jonsbo TG-240 ARGB CPU Liquid Cooler - White (可另加$80升級到360水冷)
價錢:$939

1 x [10月震撼優惠]Gigabyte B760M GAMING DDR5 LGA 1700 Micro-ATX + ADATA LANCER RGB DDR5 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000 Mhz C30 - Black (只限砌機)
價錢:$1,299

1 x Intel® Core™ i7-13700K Tray RIVIA代理貨
價錢:$3,050

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4 (現貨)
價錢:$970

1 x PNY GeForce RTX 4070 Ti 12GB LED Verto White 12GB GDDR6X
價錢:$6,199

1 x [10月優惠]Gigabyte UD850GM PG5 850W 80 Plus Gold Fully-Muldar ATX 3.0 PCI-E Gen5 16Pin Rev2.0版本
價錢:$799

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $13,336
https://www.faroll.com/customize#NTA3Miw2NzcyLDY5MzAsNzMxOCw3MzIzLDc0MjM
介唔介意tg pm 我
悠二睇睇tg pm。好似買錯咗mobo
VK V360 幾時出岩岩睇到YouTube 介紹 。
個款正常啲 無之前個啲咁kam 有啲性趣
最大concern係怕唔耐用 漏水就GG
悠老闆想問tg group 8000人優惠而家仲有冇
想問悠二知唔知新出果隻B200 WIFI 7網卡

可唔可以插係PC到用

我睇佢同AX200/210個接口又唔一樣
想問悠二知唔知新出果隻BE200 WIFI 7網卡

可唔可以插係PC到用

我睇佢同AX200/210個接口又唔一樣
你升級預算幾多先
應該冇咁快

我諗起碼12月或者1月
一樣係M.2 SLOT WOR
pmed thankss
呢兩日搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞