我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,求助解答 ( 66 ) - Yujihw砌機List 14代出了+8000人

1001 回覆
17 Like 14 Dislike
星期二我搞下優惠
threadripper 7000 幾時會有貨
好想砌機
有無咩網店support usdt俾錢
唔好用420排水冷

底板用aorus elite wifi7 z790
z790 aorus elite wifi 7啦
不過4090 而家冇哂貨
你tg pm 我得唔得
介唔介意tg pm 我

想了解更多
1. 可以唔使
2. 要,入tg 送
如果唔限budget 應該都係想 4090?
主要係打機睇片
budget 都係 around 呢個數 想問有冇咩問題

1 x [8月電腦節優惠]Jonsbo D31 Mesh Micro-ATX - Black + 三把 Jonsbo SL-120 ARGB PWM Reversed 反葉 - Black + Jonsbo TG-240 ARGB CPU Liquid Cooler - Black (可另加$80升級到360水冷)
價錢:$739

1 x [10月優惠]PNY CS2241 Gen4 2TB M.2 SSD (需配合Gigabyte顯示卡及砌機服務)
價錢:$399

1 x Intel® Core™ i5-13600K TRAY rivia代理
價錢:$2,349

1 x [10月優惠]Gigabyte B760M AORUS ELITE AX DDR5 LGA 1700 Micro-ATX
價錢:$1,299

1 x [10月優惠]Kingston Fury Renegade 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000 Mhz C32
價錢:$1,099

1 x [10月優惠]Gigabyte GeForce RTX™ 4070 Ti WINDFORCE OC 12GB GDDR6X (可單買或砌機減$50)
價錢:$6,349

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $12,314
https://www.faroll.com/customize#NjA3OSw2Mzg4LDY1NTUsNzE3Myw3MzI1LDc0MjQ
差隻牛

[10月優惠]FSP Hydro G Pro Series 850W 80 Plus Gold Fully-Modular (加$40 即可有12vhpwr線)
我今朝申請過入Group諗住睇下你User ID
不過彈左一大段打出來 無睇到 而家入唔返

其實大概個玩法係 一般大機構採購野(包括各學校) 金額超過某個數就要出Tender
而Tender係Open to public,任何公司都可以報

只要你有係佢地個Tender 網頁註冊過 (或有部份機構係唔洗供應商註冊都睇到的),你可以得閒上去睇下,可能會有D野岩你地報

(可自己google xxxx學校 tender keyword或 如何入政府Tender list keyword)

難贏係真既,咪試下,無壞。但如果贏左,就最好點樣都死到批貨出來,同埋售後服務要好,如果唔係可能會入黑名單。

唔好睇少Tender,十幾萬至幾百萬既Tender都會有的,你諗下一個電腦室四五十部電腦,當6000蚊一部,果度都十幾萬!仲未計其他更加高價錢的Parts。

研究完報Tender, 可以研究埋點入Supplier List ,點入都係問返相關機構職員好D。

見你有心做,點下你呢條財路。
我一陣 check check
呢個箱入到4090? 會熱過焗爐?
悠二你好,如果我想砌部機嚟做炒吓股行下python script做algo trade,駁吓aws嘅server, 咩spec夠做?
仆街岩岩先買左7800x3d, 有冇得join 優惠🥹
最好唔好風冷

水冷的話
jonsbo tg 系列已夠
ok 唔該ching, 不過見d31上面可以裝到360水冷應該都加埋佢,如果條list冇其他問題就等埋優惠落單
咁樣就得了
不過張卡 要等一等返貨
11月頭會有 可以訂住先
1 x [10月優惠]Lian-Li LANCOOL III Mesh RGB Tempered Glass E-ATX - Black (送Dust Filter Kit) + LIANLI O11DE-1X Vertical Graphics Card Holder - Black 垂直 GPU 套件優惠
價錢:$1,580

1 x Intel® Core™ i7-14700KF BOX 聯強行貨
價錢:$3,140

1 x Gigabyte Z790 AORUS ELITE X WIFI7 DDR5 LGA 1700 ATX
價錢:$2,599

1 x [10月優惠]ADATA LANCER RGB DDR5 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000 Mhz C30 - Black
價錢:$850

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4 (現貨)
價錢:$970

1 x (預訂) [10月優惠]PNY GeForce RTX 4090 OC XLR8 Gaming Verto EPIC-X RGB™ TF 24GB GDDR6X (只限砌機)
價錢:$13,188

1 x [10月特別優惠]FSP Hydro G Pro 1000W 80 Plus Gold Fully Modular ATX 3.0 PCI-E 5.0 (現貨) (砌機減$100)
價錢:$1,199

1 x [推薦]Jonsbo TG-360 ARGB CPU Liquid Cooler - Black
價錢:$369

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $23,975
https://www.faroll.com/customize#NTA3Miw1OTAzLDY2MTMsNjk5Nyw3Mjk4LDczMTAsNzQzMSw3NDQ0
冇問題 不過張卡而家冇哂
應該話目前所有 4090冇哂
不過星期二會再返d 會放出黎
多謝回覆
tg pm咗你
訂單編號:231020000311174
即刻跛果隻788 2TB M2可唔可以直接上嚟門市買?
ASROCK Z790 Riptide WiFi
ASROCK Z790 Nova WiFi
Z790 AORUS ELITE X WIFI7
諗住喺呢三塊板入面揀一塊唔知揀邊塊好,配13700K
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞