巴勒斯坦土地問題的七大謬論

116 回覆
229 Like 42 Dislike
其他唔講,淨睇謬論六既反駁都錯L晒啦下?
猶太人自古以來係撚住係度咩
謬論六佢哋會駁係羅馬趕走猶太人,唔關佢阿拉巴人事
佢哋會話咁遠既歷史唔計
根據奧斯陸協議,1993年後原本以色列都打算逐步將西岸同加沙完全交返畀法塔赫立國。
但巴勒斯坦始終有人唔心息,繼續搞武裝鬥爭威脅以色列安全,之後以色列先擱置土地交接並喺西岸殖民。
以色列隔離政策係唔正義,但如果巴勒斯坦人願意放低武力以色列隨都唔會咁做。
指責以色列同時,係咪要同樣指責埋巴勒斯坦人始終唔肯同以色列妥協承認以色列存在嘅事實呢?
果陣時未有國際法同現代規範,佢咪答佐你我只承繼領土唔承繼責任BTW計現代規範我都唔覺開戰同恐怖襲擊係正路來
你勁柒
其實巴勒斯坦如果正式用現有領土立國,唔再諗住搶返以色列D地,以色列應該都唔會做得咁絶,依家你日日都想打9人,你估以色列真係大愛左膠咩,佢一定諗盡方法削弱你啦
我有指責啲狂熱份子
因為奧斯陸係哈馬斯搞破壞
師兄點睇英國佬無跟 McMahon–Hussein Correspondence 幫阿拉伯人立國,如果當時英國佬無水佢地巴勒斯坦地區就係阿拉伯人 算唔算係一個理據比阿拉伯人 claim 塊地係佢地
一撚定會 唔係點會圍牆 明明以色列肯比巴人共存 但巴人就全都仲要想殺晒以人 圍左牆又要比水比電 仲係日日射導彈 巴人日日都話比人打壓但就唔提自己做左乜先 相比巴人係唔準以既存在
連登5毛就不停各打2邊50大版再話自己對以無好感 以仲撚賤 有晒立場話自己中立人士
咁咪即係打橫黎講輸打贏要囉
咁仲傾撚咩,打啦
首先要問一個問題:McMahon–Hussein Correspondence嘅定位係咩?如果佢係份legal blinding treaty的話,咁佢應該subject to close scrutiny。喺呢個情況底下,入面都冇明確寫到proposed arab state嘅具體領土係點,阿拉伯人又點樣可以拎住呢份McMahon–Hussein Correspondence話巴勒斯坦屬於佢哋呢?
假如McMahon–Hussein Correspondence只係屬於一個初步協定,喺將佢嘅內容磋商為formal treaty之前一切都唔可以作實。咁的話,阿拉伯人更加冇權話巴勒斯坦係100%屬於佢哋
會唔會有話英國英格蘭啲土地自古以來唔係英國?要英國拎證明出嚟?
呢個問題我都有問過,似乎呢份Correspondence既法律地位受到質疑,極具爭議性
波台狗/5毛呢?
明明以前中東係古文明發源地之一, 就算信左回教之後都未至於咁樣, 點解而家會搞成咁
我第一時間就諗起老毛多謝日本
所以我覺得係自嘲
計既話好多地都要比蒙古
true
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞