劉細良:村上春樹依d左膠快d飛去巴勒斯坦做人盾支持哈馬斯

121 回覆
83 Like 42 Dislike
佢冇妒忌心就唔會成世人掛住諾貝爾獎念念不忘
雞蛋同高牆都係以色列比佢架喎

同埋依家係體制對體制姐係高牆對高牆
劉細良訓撚醒未
我唔熟識村上
只係唔認同佢高牆雞蛋論

不過又唔應該以過去去推斷現在
載頭套對抗暴政
左膠是搵食
享樂是生活
司徒華叫民主回歸果時唔出聲,之後選舉仲要選佢,經過8964沙士,08奧運仲要話我係中國人,唔係抵死係咩?
親身示範點樣坐低
劉細良、陶傑、沈旭暉、燒山呢幾個人移咗民之後啲時事評論愈離愈偏頗,為咗受眾嘅立場開始乜都up出
尤其前面嗰兩個,燒山不嬲都嘩眾取寵唔使理
劉細良一過咗加拿大就政治利益高於公義,屌杜魯多踢爆印度派人入境殺加拿大公民
陶傑就為咗踩港亂鳩咁up, JPEX單嘢話得香港先會有名人明星引人落搭玩crypto,因為香港人小農DNA, 唔見美國有名人明星會做呢啲嘢
劉細良本身已經係垃圾
算啦村上春樹本身已經夠大路,但係講真呢個po有幾多人真係有睇佢d書
 一睇 以為打錯字定點
BB仔交比陶傑處理,加沙女人就進貢比細良國父
我不嬲唔睇書
邊本講呢樣野
居然跌唔到變植物人
照咁講,陳同佳算唔算一粒蛋?一眾左膠文青應唔應該站係佳仔嗰邊?
我只可以話:村上春樹係一個小說家,唔係評論人。村上春樹小說確實經常批判”the System”.

不過,做時事評論無可能唔對「以巴衝突」本身發表意見,只放下一句,” The wall has a name: it is "The System." The System is supposed to protect us, but sometimes it takes on a life of its own, and then it begins to kill us and cause us to kill others--coldly, efficiently, systematically.” 就走左去。
劉細良有資格話人左膠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞