劉細良:村上春樹依d左膠快d飛去巴勒斯坦做人盾支持哈馬斯

121 回覆
83 Like 42 Dislike
補充
仲未睇上面劉細良條片

純個人睇法
你地二百萬人坐低睇下骨頭定彈頭硬
留意返,佢講呢段野時係攞耶路撒冷文學獎
知呀
https://www.facebook.com/corrupttheyouth/posts/707542249694193/

我一開始都相信係好青年既講法

但係諗深一層 佢所講企係雞蛋既一邊唔係明知雞蛋錯都要維護佢 而係作為一個小說家站係雞蛋既立場 觀察每粒雞蛋既獨特既靈性 如果凡事都站係高牆既一邊 小說會變得毫無意義 因為無論高牆係壓迫性定係保護性既 無論佢係對定錯都好 都體現唔到人既價值

利申 9up
國父好能感動呀
結論係如果小說家要政治正確嘅話 就會無故好寫
叫人訓低咖哩飯「係」
加沙人民面對以軍地面進擊,應該手牽手一齊坐低,我就睇以軍點樣拉晒咁多人!
共產黨都香港人選出嚟人民代表

睇下人哋個選舉係點先啦

哈馬斯攞住啲ak47舉行嘅選舉同北韓俄羅斯有咩分別
我好撚憎蕭若元但係今次覺得佢講嘅嘢唔係冇道理,反而陶傑同劉細良講嘅嘢越嚟越似香港嗰班鍵盤哈馬斯
佢嘅雞蛋可能係法塔赫
哈馬斯係壞蛋
左膠學屌人

村上不是左。 是右
正正因為你被逼支持,更需要做野去表態同呢班癲佬割席。
不過談何容易,恐怖分子都唔會你咁易走,冇肉盾佢地好難打
和勇不分就注定畀人連根拔起
以巴呢單野, 真心覺得劉細良同19才子走晒火入魔先真
不停強調哈馬斯玩突襲人地在先, 所以殺Q晒全巴勒斯坦上下都冇問題
岩岩聽完19才子13日風雲谷果集, 一開始居然可以大大聲歸究係巴勒斯坦既平民因為一直冇阻止哈馬斯做既野, 所以而家俾人還拖死全家都係抵Q死
我聽完真心覺得19才子係咪ON撚9, 追究平民唔做野都夠膽講出口?? 我真係想再問吓佢咁佢有冇覺得今時今日既香港人要走人移民係咪都係抵Q死?? (因為過往佢地冇阻止政府既壓迫)
再想問吓佢做咩要走人去英國 當日唔見佢一個人出黎單挑香港3萬精兵

佢本身係英國人 回國有咩問題
喺日本報紙登報囉
喺YouTube 講有乜用
你真係講笑

你喺香港出街大嗌反對共產黨治港你都淆底啦

香港最多判監禁唔會殺你全家斬頭,你都唔夠膽做
但有冇人將呢句說話send到畀村上春樹聽到先?
「啱!」
相比之下,盡見香港人優秀

人哋下半part講嘅嘢先係重點,你截圖就淨係得上半,你冇講錯,你真係9up的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞