劉細良:村上春樹依d左膠快d飛去巴勒斯坦做人盾支持哈馬斯

121 回覆
83 Like 42 Dislike
https://www.youtube.com/live/TkERmqMe_sA?si=cIVA9pla210YNZoU&t=4315
1:11:55

其實諗得過喎 送曬班左膠去做人盾
劉細良話人左膠
細良老師變左右好耐喇 成日屌7杜魯多左膠政府

擋水炮車
依家一見佢

就諗起
為左果少少錢
屌人半個鐘
細良老師請坐低
cctoy都話人cctoy啦
以巴呢單野, 真心覺得劉細良同19才子走晒火入魔先真
不停強調哈馬斯玩突襲人地在先, 所以殺Q晒全巴勒斯坦上下都冇問題
岩岩聽完19才子13日風雲谷果集, 一開始居然可以大大聲歸究係巴勒斯坦既平民因為一直冇阻止哈馬斯做既野, 所以而家俾人還拖死全家都係抵Q死
我聽完真心覺得19才子係咪ON撚9, 追究平民唔做野都夠膽講出口?? 我真係想再問吓佢咁佢有冇覺得今時今日既香港人要走人移民係咪都係抵Q死?? (因為過往佢地冇阻止政府既壓迫)
再想問吓佢做咩要走人去英國 當日唔見佢一個人出黎單挑香港3萬精兵
拜登同同美國極右都唔敢咁講

19才子敢
叫人水跑車面前坐低而家佢自己坐低咗
身體力行
咁哈馬斯係民選出嚟,代表人民喎,人民唔係應該負責咩?
唔好同我講仲有人唔撐哈馬斯係無辜,係無辜又點?子彈有辦法分到咩?技術層面做唔到就咪撚講啦
正確
村上:就算高牆正確 雞蛋係錯,我都會站在雞蛋嗰邊
即係佢唔會分對錯,只會分強弱。
一個對錯不分嘅人,無論幾有才華,都係人格有問題

懷疑佢內心有一定嘅嫉妒心
佢果段野唔係咁解

佢係話自己係小說家,唔係歷史學家,判斷是非對錯應該留俾日後歷史學家做,唔係佢作為小說家做。大概係咁。

當然,我都唔同意佢既,咁大個人應該有自己既價值觀,企自己覺得岩果邊。
咁佢有冇我上面所講?
黃屍當年就係用雞蛋論幫黑暴洗白
第一次睇
佢前段所講係表達 佢唔會亦唔懂判斷對錯

後段意思已判斷對錯仍站在雞蛋一方。其實佢已表態支持巴勒斯坦。
反而好奇音樂會恐怖襲擊後,佢會否仍然站在雞蛋一邊
一句講哂 上星期冇參加過和平音樂會既左癌 都只係偽善
第一次睇到笑到醒哂
我諗佢講緊既雞蛋係體制底下既每個人?

唔係巴勒斯坦as一個整體
耶路撒冷嘅奬?
我相信佢係比喻以巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞