男拔生曾憲哲尋回 母:兒8日憑意志力和喝溪水求生 脫衣因知著濕衫會生病

283 回覆
21 Like 119 Dislike
唔知真唔真,但係呢個解析到佢點解呢幾日咁好天居然全身裸體,全身乾乾淨淨,盪失路但哩草叢喎。起碼合理過佢阿媽講果啲啦
直接行去主要路線搵路人或者報狗救命啦屌 唔通同你玩足8日咩
呢度係香港 佢只係一座山 有哂路標同指示 唔係咩亞馬遜雨林喎
係馬鞍山揾西水飲但落唔到山笑死
露營點會唔煲水
make咩sense
扑足8日嘢?
gay 就唔撚死食嘢?
咁多日濕衫都乾晒啦同埋點都會拎住行 點會唔見晒
佢又唔係跌落山崖受傷
我係佢會行返落山
佢個故仔根本唔合常理
又關上帝乜事
水嘅揮發會一直帶走體溫?
屌有時間搵水源不如搵下路標睇下點落山好過啦屌
行山友會好好畫埋D野等你知你要點行
好多時係香港行山行到命到無埋都係因為受左傷/中暑無能力落山
呀哲哥咁撚好笑容又行得走得搵鬼信咩
分分鐘係想過下癮玩野外play 只係覺得講左好無面先越講越誇張
頭果3-4日唔想返屋企對住佢老母老豆咪去咗人地屋企訓囉 點知佢老母玩到咁撚大仲要打風 搞到啲人上山係撚咁搵 佢自己又唔好意思同人講原來係人地屋企 咪打比佢老母同佢老母夾口供 佢老母就叫佢自己搵個機會上山除衫除褲但又唔記得叫佢唔好沖涼咪咁乾淨囉
解釋到全身赤裸但點解8日喺郊外經歷咁多風風雨下仲咁乾淨,頭髮又清爽唔亂
所以佢從來都無緊張過
會有 但就咁飲都會有
食山水求生絕對唔係問題,而係佢飲足成個星期都仲未痾到脫水先出奇啊
其實香港跑山好多人都飲溪水,有人有filter, 有人直接黎,你睇下聰sir 啲片
同埋就算有寄生蟲,以後可能醫得番
但無水飲,即死
不過,成單野,應該另有故事
呢個位真係最唔合理
你淋濕除咗佢都算,咁之後都停雨咁多日咩都曬乾啦 點解仲要赤裸
記得以前舊登有人去攞香港溪水
再用顯微鏡去照,將照到嘅蟲相post曬上嚟
你信就真係弱智啦
8日食野果飲溪水,信佢一成都死
成單野有內情
但大家永遠唔會知

真相就一定唔係父母同個仔講嘅野
老實講 佢當初直接話個仔終於返返屋企咪算囉 離家出走後返屋企大家都出佢唔脹 最多咪屌佢浪費人力物力 點解要為咗圓謊 搞咁多嘢出嚟 愈描愈黑 依家成件事唔 make sense 全城人都生疑 唔只浪費人力物力 依家直頭變咗蓄意隱瞞事實 誠信問題
成日搵耶穌過橋
個頭8日都唔油??????
仲咁乾爽?????

仲要感覺有set 過
話離家出走 你睇佢老母個勢 似係要面子嘅人 柒咗一定唔認

而家吹個仔8日野外求生 幾鬼勵志 分分鐘男拔會大事煲到凱旋歸來咁 遲d好似卡碧恆咁攞埋傑青都唔出奇

你係佢老母 你會點揀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞